Ședință la CNAIR pe tema întârzierii studiului de fezabilitate pentru Autostrada „Unirii” A8

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 26.01.2021 - 17:05
Autostrada „Unirii” A8/FOTO: HotNews

Autostrada „Unirii” A8, de la Tg. Mureș la Târgu Neamț, practic bucata care în mare parte străbate Carpații Orientali, e în etapa de revizuire a Studiului de Fezabilitate, dar pe zona montană proiectantul e în urmă cu progresul, scrie HotNews.

SHARE

Compania de Drumuri a băgat în ședință firma spaniolă care se ocupă de SF și anunță că „a ajuns la un calendar ferm pe care proiectantul și l-a asumat. Ca urmare a discuțiilor purtate acesta se va organiza în perioada imediat următoare, astfel încât să păstrăm graficele și calendarul asumat”.

„Ieri, am avut o nouă sedință de progres pe autostrăzile din Moldova care sunt proiectele strategice pentru anul în curs. Pe lângă Autostrada Moldovei A7, am discutat și problematica A8, care este, de asemnea, un proiect prioritar. Am avut o analiză detaliată cu proiectantul pe sectorul de la Târgu Mureș la Târgu Neamț. Am ajuns la un calendar ferm pe care proiectantul și l-a asumat. Ca urmare a discuțiilor purtate acesta se va organiza în perioada imediat următoare, astfel încât să păstrăm graficele și calendarul asumat.” a declarat Mariana Ioniță, director general CNAIR.

„Am agreat astăzi cu CNAIR, în ședință, mai multe lucruri și mă bucur că pe această cale pot să realizez și o rectificare referitoare la articolele apărute în mai multe organe de presă pe tema proiectării acestui important sector de autostradă. Precizăm că acest contract se va termina în timp, în graficul de execuție. Firma va pune la dispoziție tot ce este necesar pentru a se ține de cuvânt în legătură cu timpul și execuția.”, a precizat Carlos Galvez Leon, director al sucursalei din România a societății Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA.

„În ceea ce privește proiectarea sectorului Târgu Mureș - Târgu Neamț, există o incapacitate constatată, de-a lungul timpului, la firma de proiectare. Din acest motiv am luat decizia să monitorizăm permanent acest prestator de servicii. Astfel, în fiecare zi de luni, la sediul ministerului analizăm stadiul evoluției serviciilor de proiectare pe acest proiect”, potrivit Marianei Ioniță, directorul general CNAIR, potrivit HotNews.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.