Secretul pentru ca salata boeuf să țină mai mult la frigider. Ce trebuie să faci când prepari salata

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.12.2023 - 17:26
De ce să pui neapărat vită în salata boeuf? Secretul pentru cea mai bună salată cu maioneză de casă - Foto: RTV / imagine cu caracter ilustrativ

De ce să pui neapărat vită în salata boeuf? Secretul pentru cea mai bună salată cu maioneză de casă. Iată de ce să alegi o bucată de carne de vită atunci când faci salata boeuf.

SHARE

De ce să pui neapărat vită în salata boeuf? Secretul pentru cea mai bună salată cu maioneză de casă. Iată de ce să alegi o bucată de carne de vită atunci când faci salata boeuf.

Carnea de vită dă gustul salatei boeuf

Cum arată salata de boeuf perfectă? Potrivit sondajului realizat de un site culinar, răspunsul majoritar ar fi... cu mazăre. Şi la fel de important este ca maioneza să fie făcută în casă. Totuşi, lucrurile nu sunt chiar atât de simple pe cât par.

Mazărea este un ingredient controversat. Bucovinenii sunt cei mai puternici susţinători ai introducerii boabelor de mazăre în salata de sărbători, urmaţi de maramureşeni şi de transilvăneni. În schimb, muntenii nici nu vor să audă de acest ingredient. Preferă ori să se lipsească de el, ori să îl înlocuiască. 

Deşi "boeuf" se traduce prin "vită", nici măcar jumătate dintre români nu respectă reţeta iniţială, adică nu pun vită în salată. Ei preferă puiul, poate şi pentru că este mai uşor, în contextul meselor grele de sărbători. 

"Reţeta corectă este întotdeauna cu vită, pentru că de aceea se numeşte salată de boeuf. De aceea nu se face cu diverse alte cărnuri. Dacă ai face-o cu pui, cum ai putea să îi spui în franceză? Nu se face nici cu pui, nici cu parizer. Eu folosesc întotdeauna o pulpă de viţel" declară un chef bucătar.

Secretul unei salate de boeuf senzațională

Pentru o porție de salată boeuf gustoasă, avem nevoie de patru ouă, 300 g de pulpă de vită fiartă, 300 g de cartofi fierți, 150 g de morcovi fierți, 80 g de mazăre fiartă, 80 g de gogoșari murați, 80 g de castraveți murați, 400 ml de ulei de floarea-soarelui, o lingură de muștar și o lămâie.

Citește și: Șeful armatei ucrainene: Rușii pregătesc 200.000 de soldați. „Fără îndoială, vor ataca iar Kievul”

Preparăm maioneza, apoi o lăsăm în frigider la răcit.

Punem carnea de vită la fiert. După ce s-a fiert, o scoatem din apa fierbinte și o lăsăm la răcit. Punem cartofii, morcovii și mazărea la fiert. După ce s-au fiert, le punem într-un vas uscat și le lăsăm să se răcească.

După ce s-au răcit, tăiem carnea de vită și legumele fierte în cubulețe de dimensiuni egale. Tăiem murăturile în cubulețe de dimensiuni egale. Amestecăm carnea de vită, legumele fierte și murăturile într-un bol.

Potrivit lui Florin Dumitrescu, pentru o salată boeuf cu un gust senzațional, fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza. Mai întâi, trebuie să amestecăm murăturile cu maioneza pentru a obține un gust acrișor.

În plus, toate ingredientele pentru salata boeuf trebuie să fie reci, atunci când le amestecăm cu maioneza. Altfel, compoziția noastră se va înmuia și se va strica repede.

Citește și: Salata de boeuf tradițională. Punem sau nu punem mazăre în salata de boeuf? Cu pui sau vită?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te