Scurtătura prin care USR-ista care a votat bugetul PSD a ajuns consilier local la Sectorul 6

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.02.2020 - 18:15
Isabela Boțogan, consilier local la Sectorul 6. FOTO: Facebook/Isabela Boțogan

Valentina Maria Isabela Boțogan, consilier local USR la Primăria Sectorului 6, a stârnit, vineri, un val de critici în spațiul public, după ce a votat bugetul propus de primarul PSD, Gabriel Mutu, în ciuda directivelor clare ale partidului din care face parte.

SHARE

Isabela Boțogan este, din vara lui 2019, consilier local USR la Sectorul 6, intrând în Consiliul Local după ce o colegă de partid a demisionat și a renunțat la mandat.

În 15 mai 2019, Consiliul Local Sector 6 a luat act de demisia consilierului local USR, Berta Vasiliauskaitè, iar locul acesteia a devenit vacant. În 23 iulie 2019, Consiliul Local Sector 6 validează mandatul Valentinei Maria Isabela Boțogan, din partea USR, acesta înlocuind-o pe Berta Vasiliauskaitè.

La alegerile locale din 2016, Boțogan a candidat pemtru un post de consilier local, însă nu a reușit, atunci, să prindă un loc eligibil pe liste.

În mai bine de jumătate de an de mandat, Isabela Boțogan nu a ieșit în evidență prin proiecte sau inițiative politice, însă, vineri, a atras atenția opiniei publice după ce a votat, cot la cot cu PSD, bugetul pentru Sectorul 6, propus de primarul social-democrat Gabriel Mutu.

CITEȘTE Și: O consilieră USR a votat bugetul primarului PSD de la sectorul 6. Va fi exclusă din partid

Într-o postare pe Facebook, Isabela Boțogan își explică decizia astfel: „Poate deveni vreodată mai important calculul politic, decât dorința exprimată a oamenilor? Niciodată, zic eu! Da, am votat un buget prin care locuitorii sectorului 6 vor beneficia de confort sporit în apartamente, prin programul de reabilitare termică, elevii vor avea bursele școlare dublate, iar locuitorii din Prelungirea Ghencea un parc!

Acestea sunt doar o mică parte a investițiilor cuprinse în buget. Am vorbit cu locuitorii sectorului 6, am participat la dezbateri, am depus amendamente. Toate s-au regăsit în proiectul de buget pe anul 2020! Consider că am votat corect, în interesul locuitorilor pe care îi reprezint!”  

Năsui: „Va fi exclusă din USR”

Pe lângă criticile numeroase apărute în spațiul public, în care partidul din care face parte Boțogan este acuzat inclusiv de blat politic cu PSD, în Sectorul 6, mai ales că votul consilierei a fost decisiv pentru trecerea bugetului, și o parte dintre liderii USR au reacționat, la rândul lor.

Parlamentarul Claudiu Năsui, președintele USR București, a scris, pe pagina sa de Facebook, că Isabela Boțogan „va fi exclusă din USR” și că „USR are toleranță 0 față de vechle blaturi din clasa politică”.  

„USR are 0 toleranță față de vechile blaturi din clasa politică. Votul consilierei noastre de la sectorul 6 ne-a luat prin surprindere. Nu este primul caz de buget controversat care trece zilele acestea, dar este prima dată când este cu un vot de la USR. Zilele trecute același lucru s-a întâmplat în consiliul general al capitalei și la sectorul 1, dar acolo fuseseră cumpărați consilieri PNL.

Am vorbit acum cu candidatul nostru pentru primăria sector 6, Alexandru Gâdiuță, care a fost prezent la ședință și care a fost șocat de ce s-a întâmplat. Votul consilierei noastre este o mare dezamăgire. Trebuie să ne asumăm greșeala de a fi susținut-o în 2016 și să acționăm în consecință. De aceea voi propune retragerea sprijinului politic și excluderea din USR a consilierei la următoarea ședință a Biroului municipal București. Consiliera USR va fi exclusă din USR și nu va mai beneficia vreodată de sprijinul politic al USR. Avem 0 toleranță la blaturi și la vechile metehne din clasa politică”, a scris Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.  

Averea lui Boțogan 

Conform declarațiilor de avere publicate pe site-ul Agenției Naționale de Integritate și pe cel al Primăriei Sectorului 6, Isabela Boțogan, de profesie economist, a intrat în politică cu un salariu de 22.000 de lei anual, fiind angajată la casa de avocatură „Răzvan Dincă&Asociații”.

În aceeași declarație de avere din 2016, depusă odată cu candidatura pentru un post de consilier local din partea USR, mai este menționat că Boțogan deține un apartament luat prin credit bancar.

În ultima sa declarație de avere, depusă în august 2019, de data acesta în calitate de consilier local USR, Isabela Boțogan trece la venituri salariul de economist la aceeași casă de avocatură, care este acum dublu față de cel din 2016. Suma: 48.720 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te