Scandal la Rutieră: Șeful Brigăzii Rutiere, transferat la Secția 17

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.07.2020 - 14:43

Comisarul șef de poliție Mădălina Moșoiu a fost numită la conducerea Brigăzii Rutiere. Decizia a fost luată după ce fostul șef Sorin Aneculoaiei și-a dat acordul pentru a fi mutat pe o funcție de comandă la Secția 17, din București.

SHARE

Plecarea lui Aneculoaiei de la șefia Brigăzii Rutiere a avut loc în contextul în care i s-a reproșat că nu a fost în stare să organizeze o misiune simplă și că a mințit conducerea ministerului de Interne.

Comisarul șef a încurcat adresele

Pe 26 iunie, oficiali ai ministerului de Interne, IGSU și IGAv urmau să plece de urgență într-o misiune mixtă în mai multe județe din țară afectate de inundații. În fruntea delegației se afla ministrul Marcel Vela. Șeful IGSU, generalul Dan Paul Iamandi, urma să fie preluat de o mașină a Poliției Rutiere și dus de urgență la baza aeriană, pe platforma IGAv, unde îl aștepta elicopterul. Surse din cadrul ministerului de Interne au declarat pentru Newsweek România că pentru această misiune a fost desemnat comisarul șef Sorin Aneculoaiei, șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei, care urma să redirecționeze cel mai apropiat echipaj de poliție la sediul IGSU și să confirme preluarea generalului Iamandi. Sediul IGSU se află pe strada Banu Dumitrache, sector 2, în zona Lacul Tei. O misiune banală care avea să declanșeze un nou scandal în Poliția Rutieră.

Ce s-a întâmplat? Comisarul șef Sorin Aneculoaiei a trimis un echipaj de poliție de la sediul Brigăzii Rutiere, din zona Udriște, tocmai în zona 13 Septembrie, la sediul ISU București. „După aproximativ 30 de minute a raportat că a trimis un echipaj care l-a preluat pe generalul Iamandi. Numai că generalul Iamandi se afla în biroul său de la sediul IGSU, nu în sediul ISU București. După ce și-a dat seama că a gafat, a trimis un nou echipaj la sediul IGSU”.

În urma acestui scandal, comisarul șef Sorin Aneculoaiei și-a dat acordul pentru a fi mutat temporar pe o funcție de conducere la Secția 17, din București. „Șefii poliției i-au reproșat că nu a știut să organizeze o misiune simplă și că a mințit conducerea ministerului. În prima parte a acestui an a mai primit o mustrare scrisă după ce s-au constatat mai multe neregului la Brigada Rutieră, inclusiv deficiențe în activitatea managerială”, a mai spus sursa citată. Comisarul șef Sorin Aneculoaiei nu a putut fi contactat.

Cine este Mădălina Moșoiu?

Șefii Poliției Capitalei au decis să o numească la șefia Brigăzii Rutiere pe comisarul-șef Mădălina Moșoiu. Aceasta a mai lucrat la Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale, apoi s-a transferat la Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te