Șapte limitatoare de viteză, montate pe strada unde două fete au fost ucise într-un accident

DE Miruna Moldoveanu | 05.03.2021 - 12:04
Șapte limitatoare de viteză montate pe strada Mențiunii/FOTO: Facebook/Radu Mihaiu

În urma accidentului în care două fete și-au pierdut viața în Capitală, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că sunt montate șapte limitatoare de viteză pe strada Mențiunii din cartierul bucureștean Andronache.

SHARE

„Asta nu repară ce s-a întâmplat, dar sperăm să prevină alte tragedii de acest fel”, a scris Mihaiu pe Facebook.

Pe strada Mențiunii a avut loc sâmbăta trecută un accident de circulație soldat cu moartea a două fete. Acestea se aflau pe trotuar când mașina condusă de o șoferiță le-a lovit în plin. Șoferița, care a admis ulterior că a consumat alcool, a declarat că a pierdut controlul automobilului.

Procurorii au anunţat că au contestat decizia Judecătoriei Sectorului 2 prin care a fost lăsată în libertate femeia care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală, susţinând că aceasta avea o alcoolemie în momentul producerii accidentului de 0,80 g/l în sânge.

Primarul Sectorului 2 a anunțat montarea unor limitatoare de viteză pe strada Mențiunii

Parchetul a cerut marţi Judecătoriei Sectorului 2 arestarea preventivă a femeii, acuzată de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Un magistrat de drepturi şi libertăţi a respins însă cererea procurorilor, femeia fiind plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

"La data de 27.02.2021, în jurul orelor 15,35, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA pe str. Fructelor din sectorul 2 al municipiului Bucureşti, dinspre str. Gherghiţei către str. Menţiunii, având în sânge o îmbibaţie peste 0,80 g‰ (întrucât conform buletinului de analiză toxicologică a prezentat o alcoolemie de 0,67 g‰ la data de 27.02.2021, ora 18,05, şi de 0,44 g‰ la data de 27.02.2021, ora 19,05), iar, când a ajuns la intersecţia cu str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr.176, unde a accidentat mortal două persoane vătămate, în vârstă de 6 şi 20 de ani", spune Parchetul într-un comunicat de presă.

Șoferița a pierdut controlul mașinii

Sâmbătă după-amiază, o femeie de 57 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Imediat după accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te