VIDEO Sabin Orcan: Avizul negativ al serviciilor privindu-l pe Abrudean de la PNL datează din 2020

DE Alin Crișan | Actualizat: 21.06.2023 - 14:00

Invitat la emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24, Directorul General al Newsweek România, Sabin Orcan, a comentat situația numirii lui Mircea Abrudean în funcția de Secretar General al Guvernului și de ce Marcel Ciolacu nu vrea să-l desemneze.

SHARE

Directorul General al Newsweek România, Sabin Orcan, a comentat, la emisiunea „Jurnal de seară” de la postul Digi 24, „criza” în care se află Coaliția prin respingerea numirii în funcția de Secretar General a fostului prefect de Cluj, Mircea Abrudean.

Sabin Orcan - Avizul negativ al serviciilor privindu-l pe Abrudean de la PNL datează din 2020

„Înțeleg că e un joc politic și nu cred că se rupe Coaliția din cauza unei persoane. Mi se pare puțin bizar și ciudat acest episod, dat fiind faptul că Mircea Abrudean a ocupat funcția de șef al cancelariei primului ministru și a fost mâna dreaptă a lui Nicolae Ciucă. Fostul prefect de Cluj a fost verificat de servicii în patru funcții succesive”, a declarat Sabin Orcan. 

Citește și: PNL spune că PSD refuză numirea lui Mircea Abrudean secretar general al Guvernului, pe algoritm

Jurnalistul a dezvăluit în emisiunea de la Digi24 că foștii premieri ai României, Ludovic Orban și Florin Cîțu, l-au numit în diferite funcții pe Mircea Abrudean deși știau că acesta avea aviz negativ din partea serviciilor încă din 2020. 

„Avizul negativ al serviciilor privindu-l pe Abrudean de la PNL datează din 2020, iar premierii României care l-au numit în funcție la acel moment, anume Cîțu și Orban, nu au ținut cont de acest aviz”.

Întrebat la Digi24 de ce miniștrii au ținut ascunsă această informație și cum se va încheia situația, directorul Newsweek a replicat că:

„Doar Orban și Cîțu ne-ar putea răspunde la această întrebare, de ce nu au ținut cont de avizul serviciilor în 2020. În ceea ce privește această situație, eu cred că va fi nominalizată o nouă persoană”, a conchis jurnalistul. 

PNL caută o soluție

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, după ședința de luni cu miniștrii liberali, că „o să discutăm despre această chestiune”, referindu-se la numirea lui Mircea Abrudean la SGG. 

Miza numirii de la SGG are legătură și cu viitoarea agenție care va controla agențiile cu capital de stat, spun surse politice. Șefii acestei agenții sunt numiți de premier la propunerea secretarului general al guvernului. 

Citește și: PSD și PNL nu s-au înțeles pentru numirea lui Mircea Abrudean ca SG al Guvernului. Motivul deciziei

Dincolo de scandalul numirii lui Abrudean, liberalii sunt nemulțumiți și că Marcel Ciolacu i-a dat vicepremierului Marian Neacșu atribuții de a aviza toate deciziile cu impact bugetar.

PNL consideră asta o „preluare ostilă” a ministerului Finanțelor care a revenit liberalilor la rotație, mai arată sursele citate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te