Românii nu pot scoate câți bani vor din contul lor bancar. Ce sumă pot retrage într-o zi

DE Alin Crișan | Actualizat: 17.10.2023 - 19:07
Românii nu pot scoate câți bani vor din contul lor bancar. Ce sumă pot retrage într-o zi - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Suma de bani pe care românii o pot scoate de pe card variază de la o bancă la alta, însă este una limitată.

SHARE

Suma de bani pe care românii o pot scoate de pe card variază de la o bancă la alta, însă este una limitată. De aceea, e bine să ştii dinainte de câţi bani ai nevoie, dacă este vorba de o sumă mai mare, pentru a putea să începi să scoţi cash-ul în avans.

Românii nu pot scoate câți bani vor din contul lor bancar. Ce sumă pot retrage într-o zi 

Fie că ai nevoie de bani pentru a-i folosi la cumpărături, acolo unde magazinele nu acceptă plata cu cardul, fie doar pentru a-ți retrage salariul și a-l ține la purtător, un lucru trebuie făcut: retragerea banilor de la bancomat. Trebuie specificat că fiecare bancă în parte acordă posibilitatea să retragi, de la un ATM, o anumită sumă de bani în 24 de ore.

Citește și: Când se prescriu facturile neplătite, datoriile la bancă și la ANAF? Ce spune legislația din România

Băncile din România au impus această limită pentru a micşora daunele suferite în urma fraudelor bancare. Astfel, o persoană poate retrage de la bancomat o sumă cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei pe zi.

Această limită are și un scop comercial, fiindcă dorește să mențină la un nivel cât mai redus scurgerile de numerar din bancă, dar şi să încurajeze plata cu cardul la comercianţi, prin utilizarea POS-ului.

Ce limită are BCR

BCR are o limită de retragere de la unităţile ATM de 3.000 lei şi de 10 tranzacţii pe zilnice pentru cardurile de debit Maestro şi Visa Classic. Cuantumul banilor ce pot fi retraşi într-o singură zi se poate mări, în cazul în care clientul face o cerere la bancă. Limita maximă poate ajunge, astfel, la 15.000 lei pentru o singură retragere.

Regulile impuse de banca BRD

La BRD, o persoană poate să scoată de la bancomat până la 7.000 lei pe zi şi să realizeze maximum 10 tranzacţii.

Citește și: Un român s-a dus la Banca Națională cu un teanc de bancnote topite și a vrut altele noi

Situația este diferită la CEC Bank, unde plafonul maxim de retragere este de 3.500 lei, în 24 de ore, pentru cardurile de debit Visa Electron şi Mastercard.

Ce trebuie să știi dacă ai un card la BT

Banca Transilvania permite clienților săi, care deţin carduri de debit Visa Electron şi Mastercard Mondo, să retragă până la 9.000 de lei, în 24 de ore, de la bancomat. ING Bank oferă posibilitatea retragerii cele mai mari sume, din România, de la un bancomat. Clienții săi au posibilitatea să retragă 10.000 de lei de la un ATM într-o zi, însă banca are o limită de 20.000 lei pentru banii ce pot fi retraşi de la unităţile ATM în termen de 4 zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te