Români prinși la furat de fier vechi din casele distruse de inundații în Germania

DE Adrian Costin | Actualizat: 20.07.2021 - 16:02
Români prinși la furat de fier vechi din casele distruse de inundații în Germania Foto: Twitter

Hoții și-au făcut imediat apariția în zonele distruse de furtună și inundații din Germania. Majoritatea sunt români care s-au reprezit să-și umple dubele cu fier vechi, mobilă și aparatură electrocasnică.

SHARE

Poliția federală a fost solicitată de 13 ori, în weekend, în zonele devastate de furtună, unde au fost semnalate mai multe cazuri de furt. Cetățenii sunt rugați să raporteze imediat toate persoanele și vehicule suspecte prin numărul de urgență 110.

Citește și: Hackerul constănțean Ghiață, urmărit prin Interpol, arestat în Mexic. Legătura cu interlopul Rechinu
  
În seara zilei de vineri, în orașul Nette a fost văzută o dubă încărcată cu mobila deteriorată de furtună. Mașina a plecat pe Bachstrasse în direcția Altena și nu a mai putut fi găsită.

Hoții români de fier vechi și aparatură electrocasnică, prinși cu dubele pline de obiecte furate

Sâmbătă dimineață, pe Rahmedestrasse a fost observată o altă dubă. Un bărbat a scotocit niște mormane de gunoi și, potrivit martorilor, a încărcat în autoutilitară fier vechi. O patrulă de poliție l-a verificat pe șoferul de 47 de ani, de origine română, cu domiciliul în Dortmund. 

Citește și: O jurnalistă din Arad a fost găsită înecată în Mureș după o plimbare cu iubitul ei interlop

Sâmbătă la prânz au fost furate o mașină de spălat și diverse aparate electrice, care erau depozitate într-o furgonetă, parcată pe marginea drumului în Nette.

Cu puțin timp înainte de furt, polițiștii au verificat o mașină care era însă goală. Doi bărbați, de origine română, de 20 și, respectiv, 34 de ani, din Recklinghausen au fost denunțați.

Citește și: O badantă din România, condamnată la 10 luni în Italia după o demisie verbală. Ce trebuia să facă

Sâmbătă după-amiază, în zona Markaner / Linscheidtstrasse, mai mulți martori au remarcat prezența suspectă a unui camion.  La prânz, camionul a fost remarcat și de biroul de ordine publică de pe Brachtenbecker Weg. Ofițerii de poliție au reșinut un bărbat, în vârstă de 46 de ani, de origine română, rezident în Bochum, pentru mai multe abateri: încălcarea Ordonanței șoferilor, a  Regulamentului comerțului și a Legii echipamentelor electrice.

Citește și: Îmbrățișarea românească a lăsat sute de spanioli fără ceasuri și bijuterii. Cum operează hoții

Biroul de ordine publică din Altena a cerut ajutor, duminică după-amiază. O furgonetă intrase pe Lüdenscheider Straße. Ocupanții acesteia și-au însușit mai mute deșeuri electrice și metalice.

Și în acest caz, un tânăr, de 23 de ani, de origine română, din Attendorn, a fost pus sub acuzare pentru fapte similare, conform stiridiaspora.ro. 

Un bulgar prins că furase dintr-o pivniță

Sâmbătă seara, în jurul orei 20:30, un bărbat a intrat într-o pivniță de pe Nettestrasse, care nu mai putea fi încuiată. Puțin mai târziu a a ieșit cu o pungă plină și a dispărut. O patrulă de poliție l-a reținut la câțiva metri distanță de pivniță. În pungă se aflau diverse obiecte electrice. Infractorul este un cetățean bulgar, de 20 de ani, din Altena. 

Inundațiile devastatoare din vestul Germaniei au provocat moartea a cel puţin 165 de oameni, conform celui mai recent bilanţ. Peste 100 de persoane sunt în continuare date dispărute. Dezastrul din Germania, dar şi din Belgia, Olanda şi Austria, este rezultatul “amânării şi al ezitării guvernelor în materie de combatere a schimbărilor climatice” - susţin experţii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te