Viata lui Robert de Niro, cel mai mare actor din istorie. Părăsit de tată, câștigă Oscarul la 37 ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.08.2023 - 19:19
Robert De Niro, cel mai mare actor din toate timpurile împlinește 80 de ani - Foto: Profimedia
Robert De Niro, cel mai mare actor din toate timpurile împlinește 80 de ani - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Robert De Niro este un actor, regizor și producător american, dublu câștigător al Premiului Oscar. Este considerat ca unul dintre cei mai mari și mai influenți actori din toate timpurile având la activ roluri în peste 90 de filme.

SHARE

Actorul american Robert De Niro împlinește 80 de ani și este unanim considerat un actor emblematic al cinema-ului contemporan. Încă de mic a jucat în piese școlare, iar pasiunea și talentul său pentru arta actoriei îi este insuflată din familie.

Actoria a făcut parte din viața sa încă din copilărie

A crescut în familia artiștilor Robert De Niro Sr. și soția sa, Virginia Edmiral. Pe lângă artă, tatăl viitorului actor era pasionat de sculptură, iar mama sa era o poetă excelentă.

Prima tragedie din biografia lui Robert De Niro a avut loc la vârsta de 3 ani, când părinții săi au decis să se despartă.

Citește și: Actorul care și-a pierdut mama, soția și fratele în câțiva ani. Inima i s-a oprit de trei ori

Divorțul soților nu a fost însoțit de scandaluri și insulte reciproce. Un fapt interesant este că Robert încă nu știe adevăratul motiv al despărțirii tatălui și mamei sale.

În anii următori, De Niro a trăit cu mama sa, care i-a oferit tot ce avea nevoie, dar i-a acordat puțină atenție. Băiatul a petrecut mult timp pe stradă, cu băieții din curte. La acea vreme, fața lui era extrem de palidă, în urma căreia Robert era numit „Bobby Milk”.

Inițial, De Niro a studiat la o școală privată, dar s-a mutat în cele din urmă la Școala Superioară locală de muzică, artă și spectacol. Adolescentul a studiat intens actoria sub conducerea Stella Adler și Lee Strasberg, adepți înfocați ai sistemului Stanislavsky.

Din acel moment, din biografia sa, Robert De Niro a început să-și perfecționeze activ abilitățile de actorie.

La 20 de ani a apărut pe marele ecran

Robert a apărut pe marele ecran la vârsta de 20 de ani, când a jucat un rol secundar în comedia „The Wedding Party”.

După aceea, tipul a jucat în mai multe filme, dar prima sa popularitate a venit după premiera dramei „Străzile de aur” în 1973. Pentru munca sa, i s-a acordat Premiul Consiliului Național al Criticilor de Film pentru cel mai bun actor în rol secundar. În același an, De Niro a participat la filmarea filmului la fel de reușit „Beat the drum slow”, jucând rolul jucătorului de baseball Bruce Pearson.

Robert a reușit să atragă atenția multor regizori celebri. Drept urmare, i s-a încredințat rolul lui Vito Corleone în legendara dramă de gangster The Godfather 2.

Pentru acest rol, De Niro a câștigat primul său Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Un fapt interesant este că aceasta a fost prima dată în istoria „Oscarului”, când câștigătorul premiului a fost un artist care nu a rostit o singură frază în limba engleză, deoarece, în film, Robert vorbea exclusiv în italiană.

După aceea, De Niro a participat la filmarea unor filme celebre precum „Taxi Driver”, „New York, New York”, „Deer Hunter”. Pentru munca sa din ultima casetă, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor.

În 1980, lui Robert i s-a încredințat rolul principal în filmul biografic Raging Bull. Interpretarea sa a fost atât de spectaculoasă încât a primit un alt Oscar pentru cel mai bun actor.

În anii 80, De Niro a jucat în zeci de filme, printre care cele mai populare au fost „Regele comediei”, „Angel Heart” și „Catch Before Midnight”.

Citește și: Profesoara lui „Pistruiatul” pleacă din țară după premieră. Renunță la actorie și nu revede filmul

În 1990, bărbatul a apărut în drama criminală Goodfellas, unde partenerii săi erau Ray Liotta, Joe Pesci și Paul Sorvino. Este curios că, începând de astăzi, acest film se află pe locul 17 în lista celor „250 cele mai bune filme conform IMDb”.

După aceea, interesul pentru Robert De Niro a început să scadă. Ultimele casete care au câștigat recunoaștere în anii 90 au fost „Casino” și „Skirmish”.

În 2001, actorul a jucat un cracker în filmul „Beardiner”. În anul următor, el a jucat în comedia de acțiune „The Show Begins”, alături de Eddie Murphy.

Câțiva ani mai târziu, Robert a participat la filmarea tragicomediei All the Way, transformându-se într-un văduv în vârstă, Frank Goode. Această lucrare i-a permis să câștige categoria de cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Hollywood.

În 2012, De Niro a apărut în aclamata dramă „My Boyfriend” is Crazy. Un fapt interesant este că box-office-ul imaginii a depășit 236 de milioane de dolari, cu un buget de 21 de dolari.

În anii următori, Robert a interpretat personajele principale în filme precum „Stelele”, „Malavita”, „Sezonul asasinilor” și „Răzbunarea sacrificatoare”.

În 2015, artistul a jucat în comedia Bunicul comportamentului ușor. Filmul a primit o serie de nominalizări pentru anti-premiul „Zmeura de Aur”, deși box office-ul a depășit bugetul filmului de aproape 10 ori.

Apoi, De Niro a jucat în comedia „Comedian” și thrillerele „Speed: Bus 657” și „Liar, Great and Terrible”.

Pe lângă film, bărbatul merge periodic pe scena teatrului. În 2016, a avut loc premiera musicalului „Povestea Bronxului”, în regia lui Robert De Niro.

Viață sentimentală presărată cu multe căsnicii

De Niro s-a căsătorit cu prima sa soție, o cântăreață și actriță afro-americană, Diahnne Abbott, în 1976. Ea a jucat alături de soțul ei în mai multe filme și a dat naștere primului lor fiu, Robert, ce poartă și el numele tatălui său.

Actorul a adoptat-o oficial și pe fiica lui Diahnne, Drena, din prima ei căsătorie. Crescând, Robert și Drena au încercat să devină actori, dar nu au făcut niciun progres semnificativ în această sferă. Robert a intrat apoi în afaceri cu tatăl său.

După opt ani de căsătorie, în 1988, actorul a divorțat de soția sa și a avut o aventură cu modelul Toukie Smith. Cuplul nu și-a înregistrat oficial relația. Au încercat să aibă un copil, dar povestea s-a încheiat cu un avort spontan.

Sentimentele lor au dispărut treptat, însă asta nu a împiedicat-o pe Toukie să folosească materialul genetic al lui Robert De Niro. Cu ajutorul unei mame surogat, s-au născut doi copii – Julian Henry și Aaron Kendrick, pe care De Niro i-a adoptat oficial.

În 1997, De Niro s-a căsătorit cu Grace Hightower, fost model, stewardesă și actriță. Acest cuplu se întâlnea de aproximativ zece ani, înainte ca Grace, în ciuda lipsei constante de credință a lui Robert, să decidă să-și oficializeze relația.

Fiul lor, Elliot s-a născut în 1998. În decembrie 2011, a apărut și Helena, care s-a născut dintr-o mamă surogat.

Acum, actorul se bucură de o avere impresionantă şi de o familie ce s-a înmulţit recent. În luna aprilie a acestui an, Robert De Niro a devenit tată pentru a şaptea oară.

A fost căsătorit de două ori, însă acum pare să-şi fi găsit liniştea alături de antrenoarea lui de arte marţiale, mama celui mai mic dintre copii. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te