Dar Sistemul s-a protejat și până și acei vinovaţi au fost, treptat, scoși din pușcării și „albiți“. Alții au murit și au scăpat nepedepsiți. Iar alții sunt liberi.
Newsweek România vă prezintă o amplă analiză și mărturii exclusive despre „Cine a tras în noi în 21, 22?“. Ion Iliescu a fost veriga de legătură și cel care a pus umărul din plin atunci când foștii comuniști au predat puterea neocomuniștilor. În fapt, aceiași oameni. Manualul militar de diversiune. Asta ar fi aplicat, în tandem, binomul Armată-Securitate, la Revoluția din 1989, în viziunea istoricului Mădălin Hodor. Într-o analiză pentru publicația noastră, cercetătorul CNSAS a explicat și care sunt vulnerabilitățile dosarului „Revoluției“, dar și cum a transformat regimul Iliescu lupta românilor pentru democrație într-o afacere de milioane de euro cu certificate de revoluționari.
Newsweek România i-a intervievat pe Răzvan Theodorescu, pe Gelu Voican Voiculescu și pe Virgil Măgureanu, foști membri ai CFSN care au pus mâna pe butoanele țării, alături de Ion Iliescu, după dărâmarea regimului Ceaușescu. Teoriile lor despre ceea ce s-a întâmplat la Revoluție, dar și despre anchetele procurorilor sfidează realitatea, fiind o înșiruire de manipulări și de diversiuni moscovite.
De partea cealaltă, actorul și revoluționarul Ion Caramitru demontează, punct cu punct, diversiunile celor trei, arătând cum lotul Iliescu a deturnat Revoluția, dar și cum șase membri ai fostei Securități au ajuns, după 1989, în fruntea PSD. Scriitorii Viorel Marineasa și Daniel Vighi, revoluționari și fondatori ai Societății Timișoara, au povestit cum, în capitala Banatului, nu doar Armata, dar și Securitatea era cu armele în mână împotriva populației civile, în zilele negre din decembrie ’89.
Citește dosarul integral Revoluția din 1989 - Cine a tras în noi
Binomul Armată-Securitate de la Revoluție. Poveste fără sfârșit
Revoluția din 1989 - Fără dreptate nici după 29 de ani
VIDEO Ion Caramitru: „Șase oameni din fosta Securitate au ajuns în fruntea PSD“
VIDEO Răzvan Theodorescu: „Am fost de patru-cinci ori la Jilava sa-l văd pe Stănculescu“
Revoluția din 1989 - Societatea Timișoara, despre securiștii vechi și noi
Mădălin Hodor: Securitatea și Revoluția, 29 de ani de diversiune