Remus Pricopie: „Statul român să fie capturat de un grup ilegitim?”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 29.12.2018 - 13:34
Foto: Facebook

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Remus Pricopie, se întreabă dacă statul Român a ajuns „să fie capturat de un grup ilegitim”, într-o postare pe pagina sa de Facebook, legată de decretul prezidențial emis vineri.

SHARE

„Statul Român a ajuns să fie capturat de un grup ilegitim? Obstrucționarea deciziilor oricărui demnitar al Statului Român, prin abuzul de putere al altui demnitar, ar trebui să facă obiectul analizei foarte serioase a tuturor instituțiilor abilitate. Dacă acestă obstrucționare se va întâmpla şi o vom lăsa să treacă neobservată, fără o reacție rapidă şi fermă a societății, în ansamblul ei, atunci nu mai putem vorbi de stat de drept, ci de un STAT CAPTURAT de către un grup restrâns de oameni, în interes personal şi ilegitim. Sper ca azi acest scenariu al unui blocaj politic, prin abuz, să nu se confirme”, scrie Remus Pricopie în postarea de pe Facebook.

Postarea rectorului SNSPA vine în contextul unui articol apărut pe site-ul stiripesurse.ro care constată că în ciuda asigurărilor date de vicepreședintele Camerei, Florin Iordache, decretul tot nu fusese publicat sâmbătă dimineața.

„Dacă decretul nu se publică până luni în Monitorul Oficial, în fruntea armatei române ajunge fie locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Adrian Tonea, fie unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei”, se precizează în articolul citat.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat vineri că decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, va fi publicat în Monitorul Oficial "în această noapte sau mâine dimineaţă".

Decretul prin care s-a prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării a fost transmis Monitorului Oficial imediat după şedinţa CSAT de vineri, iar preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat că întârzierea publicării acestui decret „are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -