Relația specială dintre profesoara Isoscel și „clientul” său Ionică. De ce i-a lăsat artista averea

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.08.2023 - 19:51
Relația specială dintre profesoara Isoscel și „clientul” său Ionică. De ce i-a lăsat artista averea - Foto: Facebook / imagine cu caracter ilustrativ

Îl mai ții minte pe Ionică din celebrul film „Liceenii” care devenise un fenomen în urmă cu 36 de ani? Rolul celui mai poznaş elev, Ionică, a fost interpretat de actorul Mihai Constantin, care acum a ajuns la vârsta de 58 de ani și este de nerecunoscut.

SHARE

Mihai Constantin, devenit celebru pentru rolul lui Ionică din Liceenii, a rămas în lumea artistică. El joacă pe scena Teatrului Bulandra, dar poate fi urmărit și în spectacole la Teatrul Național București sau Teatrul Metropolis.

Mihai este singurul nepot al actriței Tamara Buciuceanu 

Mihai Constantin este singurul nepot al regretatei actrițe Tamara Buciuceanu, care s-a stins din viață pe 15 octombrie 2019, la Spitalul Elias din Capitală. Celebra artistă nu a avut copii cu soțul ei, medicul anestezist Alexandru Botez, iar Mihai a fost unicul său moștenitor.

Apropiați ai actriței au mărturisit că unul dintre marile regrete ale Tamarei Buciuceanu a fost faptul că nu a devenit mamă. Tocmai din acest motiv, ea era foarte apropiată de nepotul său, alături de care a jucat și în Liceenii.

Actorul Mihai Constantin și-a început cariera la Teatrul Municipal din Ploiești, imediat după ce a terminat facultatea.

Citește și: Ne-au făcut să râdem, dar cei patru „milițienii” din Brigada Diverse au avut un destin tragic

A devenit celebru după ce a interpretat rolul lui Ionică din Liceenii. Este unul dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Bulandra din București, acolo unde este angajat încă din 1990. De asemenea, el colaborează cu Teatrul Național din București și poate fi urmărit și pe scena Teatrului Metropolis.

De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii, printre care premiul pentru cel mai bun actor în stagiunea teatrală 2008-2009 oferit de Primăria Municipiului Bucureşti – secţiunea artele spectacolului și premiul pentru cel mai bun spectacol:

“A douăsprezecea noapte” la Festivalul Piatră Neamţ. În anul 2003, el a primit Premiul Naţional pentru „Cel Mai Bun Actor al anului„ pentru rolul „Oblomov din Oblomov de I.A. Goncearov.”

Relația celor doi în filmul „Liceenii” diferită de cea din viața reală

Tamara Buciuceanu a jucat rolul profesoarei de matematică Isoscel. „Clientul” ei era Ionică, prietenul lui Mihai și care, foarte greu, a reușit să treacă clasa.

Ionică era actorul Mihai Constantin care, în viața reală, era nepotul Tamarei Buciuceanu. Cum actrița nu a avut moștenitori, lui „Ionică” i-a revenit casa marii actrițe.

Ionică din Liceenii avea o relație specială cu mătușa lui, care a decis să-i lase toată moștenirea, fiind singurul nepot al ei. Artista nu a avut niciun copil, însă și-a iubit extrem de mult nepotul alături de care a jucat și în filme. 

Actorul din celebra producție Liceenii a primit moștenire locuița de pe Dorobanți în care a stat mătușa lui. Vila este una veche, are două etaje, în care regretata Tamara Buciuceanu deținea un aparatament. 

Mihai Constantin și-a propus să reabiliteze locuința, chiar dacă există frica că vecinii nu ar fi de acord cu această schimbare.

Actorul are planuri mari cu moștenirea primită de la regretata artistă, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla cu averea lăsată. 

Despre filmul „Liceenii” 

Liceenii este un film de dragoste românesc din 1986, regizat de Nicolae Corjos. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Ștefan Bănică-junior, Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruț, Tamara Buciuceanu-Botez ()Isoscel și Ion Caramitru (Socrate). Filmul prezintă povestea de dragoste dintre doi elevi de clasa a X-a: Mihai Marinescu (Ștefan Bănică Jr.) și Dana Vasilescu (Oana Sârbu). 

Citește și: 13 ani fără Jean Constantin. Hamal în port, fără studii de actorie, își găsește dragostea la 50 ani

Filmul Liceenii a avut parte de un mare succes la public, fiind vizionat de 5.521.128 de spectatori la cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31.12.2006 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.

A fost relansat la 5 aprilie 2002, fiind vizionat de încă 1.059 spectatori.[4] Filmul se află astfel pe locul 25 în topul celor mai vizionate film românești din toate timpurile după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te