Recunoașteți personajul? Cea mai iubită prezentatoare din România împlinește 51 de ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.08.2023 - 19:52
Recunoașteți personajul? Cea mai cunoscută prezentatoare din România împlinește 51 de ani - FOTO: Facebook / imagine cu caracter ilustrativ

Fetița cu ochii mari din imaginea de mai sus este astăzi cea mai cunoscută prezentatoare de stiri de la noi din țară. Tu știi despre cine este vorba? Este imposibil să nu o fi urmărit măcar o data!

SHARE

Andreea Esca este cea mai cunoscută jurnalistă română, ocupând poziția de realizator-prezentator în cadrul Știrilor ProTV, în decembrie 1995, de la înființarea postului.

Andreea Esca a rămas celebră pentru salutul „Bună seara România, Bună seara București, Pro Tv te salută”. De atunci, vedeta este la pupitrul Știrilor ProTV, în fiecare seară de la 19, cu mici întreruperi pentru concedii.

Nu și-a imaginat o viață în televiziune 

Andreea Esca este poate cea mai cunoscută ştiristă de la noi. Cu toate acestea, în trecut, vedeta TV nu se aştepta să aibă atât de mult succes. Ea a mărturisit că nu s-a gândit încă din copilărie la această carieră, dar a fost deschisă la orice.

Citește și: Destinul cumplit al fetiței bune din „Maria, Mirabela”. Luată ostatică, abuzată, se stinge la 34 ani

Ştirista a dezvăluit că, după terminarea liceului, tatăl ei a trimis-o să dea examen de admitere la Facultatea de Drept, după ce îl picase pe cel de la A.S.E.

„Când am ajuns la Drept, exista şi o secţie de Jurnalism. În faţa clădirii am zis..hai, că nu mai intru acolo, intru dincolo, dar pur şi simplu pentru că mi s-a părut mai simpatic. Nu ştiam pe nimeni.

Nu eram vreo admiratoare a vreunui om care făcea presă…pur şi simplu mi s-a părut că suna bine, erau trei secţii: presă scrisă, radio şi televiziune. Mai departe, la fel…nişte întâlniri importante…nişte întâmplări”, a mărturisit Andreea Esca, la Europa FM.

Televiziune învățată la CNN

Andreea Esca este cea mai longevivă prezentatoare de știri din România, iar înainte de a prelua frâiele principalului jurnal de știri de la ProTV și-a început cariera la SOTI, tot ca prezentatoare, în anul 1992, deși nu avea experiență în domeniu. 

Din acel moment a început pregătirea profesională propiu-zisă a Andreei Esca în domeniul jurnalisticii, a urmat multă muncă și cercetare de teren și chiar un stagiu la CNN.

În paralel cu aparițiile pe sticlă, Andreea Esca realizează și emisiunea 'La radio cu Andreea Esca', de la Europa FM și conduce și o revistă de lifestyle feminin.

'Pot să spun cu siguranţă că poţi să ai succes doar dacă faci ceva cu pasiune. Din pasiune. Și aici nu cred că ar trebui să facă nimeni un compromis. Căutaţi până găsiţi acel loc în care vă simţiţi atât de bine, încât aţi face absolut orice pentru el.

Eu nu am văzut pe nimeni care să aibă succes într-un job pe care îl face plăcându-i aşa şi aşa. Cred că trebuie să îţi placă foarte tare! Succesul înseamnă foarte multă muncă, foarte multe sacrificii. Și atunci dacă nu faceţi un lucru cu pasiune este păcat', spunea Andreea Esca despre scretul succesului ei în carieră.

De-a lungul carierei Andreea Esca s-a implicat în numeroase campanii de binefacere și este ambasador al fundației 'Renașterea”, potrivit viva.ro. 

Citește și: FOTO La 50 de ani, Andreea Esca și-a dus prietenii la Istanbul cu două autocare. Lista cu vedetele

Andreea Esca a condus timp de 10 ani revista The ONE. Ea este și fondatoarea publicației A list magazine (2016), inițial un site pentru femei, iar mai apoi o revistă.

Este căsătorită cu Alexandre Eram și are doi copii: Alexia și Aris. Soțul său este născut în Statele Unite, mama lui fiind franțuzoaică, iar tatăl armean, de profesie arhitect.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te