PSD va avea grup de supraveghere a îndeplinirii programului de guvernare

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 24.09.2018 - 16:53
Guvernul va fi supravegheat de la partid. Foto: Inquam Photos

Conducerea PSD a decis, luni, înfiinţarea în partid a unui grup de urmărire a îndeplinirii programului de guvernare. Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea, care a venit împreună cu premierul Viorica Dăncilă, însă doar preşedintele PSD a ales să vorbească.

SHARE

„Am hotărât înfiinţarea unui grup de lucru pentru gestiunea resursei umane din PSD şi analiza periodică a îndeplinirii programului de guvernare, un grup format din nouă colegi, cu precizarea că acest grup nu se ocupă de evaluarea miniştrilor, acţiune de care se ocupă doar doamna prim-ministru, ci doar de a verifica în mod constant şi de a informa periodic BPN şi pe doamna prim-ministru despre stadiul îndeplinirii programului de guvernare. 

De asemenea, vor informa permanent şi liderii de grup, pentru că vorbim de acţiunile care trebuie să se îndeplinească de către Guvern, precum şi cele care trebuie să se îndeplinească de către Parlament în realizarea programului de guvernare”, a afirmat Liviu Dragnea.
Membrii grupului vor fi Doina Pană, Dragoş Benea, Marian Oprişan, Nicolae Bădălău, Constantin Rădulescu, Laurenţiu Nistor, Marius Dunca, Gabriel Zetea şi Codrin Ştefănescu, potrivit News.ro

Citește și DOCUMENT. Darius Vâlcov a mințit. În programul de guvernare nu există amnistia fiscală

Ulterior, Doina Pană a declarat că acest grup va face un studiu și că majoritatea propunerilor legate de acest subiect au venit din partea lui Dragnea, tot el fiind cel care l-a propus pe Nicolae Bădălău ca membru.
„Este pentru prima dată, de la câştigarea alegerilor, când un ministru nu trebuie să gândească el ce are de făcut, în sensul că în programul de guvernare nu scrie generic vom face asta şi ministrul trebuie să gândească cum. 

În programul de guvernare la noi scrie punctual ce să se facă, şi atunci e simplu, după raportul depus de fiecare ministru la premier, să se vadă ce s-a făcut şi ce nu. 

Citește și Școala începe cu „top 5 minciuni PSD în domeniul educației”

Va fi un studiu, nu doar al Guvernului, ci şi al Parlamentului. E un pas uriaş legat de acea conducere mult mai colectivă. Noi avem două nemulţumiri în afară de tot ce a fost şi s-a îngropat din fericire. Întotdeauna noi am fost nemulţumiţi de faptul că s-au luat enorm de multe măsuri de impact, foarte importante, care nu sunt cunoscute. Ori comunicarea miniştrilor, ori... nu ştiu care au fost deficienţele. Şi acest grup de lucru o să facă ceva ca să ajungă la populaţie toate aceste măsuri”, a declarat Doina Pană.

Citește și PSD a promis 876 creșe și grădinițe. A finalizat doar una singură

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te