Protestul agramaților lui Negoiță din PSD. Pancartele au virgulă între subiect și predicat

DE Adrian Costin | Actualizat: 17.11.2023 - 12:41
Robert Negoiță a condus protestul agramaților PSD Sector 2 Foto: INQUAM Photos/George Călin
Robert Negoiță a condus protestul agramaților PSD Sector 2 Foto: INQUAM Photos/George Călin

Primarul Robert Negoiță a condus protestul „Împreună Salvăm Parcul IOR” organizat de Partidul Social Democrat Sector 3. Mai multe pancarte au însă o virgulă între subiect și predicat.

SHARE

Protestul organizat de Partidul Social Democrat Sector 3, în frunte cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, l-a vizat pe primarul general Nicușor Dan.

Doar că multe dintre pancartele împotriva acestuia aveau o gravă greșeală de gramatică, virgula pusă între subiect (Nicușor) și predicat.

Protestul agramaților lui Negoiță din PSD. Pancartele au virgulă între subiect și predicat

Participanții la protest i-au cerut primarului general, Nicușor Dan, să atace în instanță decizia de retrocedare a celor 12 ha din Parcul IOR.

Citește și: Nicușor Dan: „Firea a distrus şansele de anulare a retrocedării celor 12 hectare din Parcul IOR”

Răspunsul primarului general a fost că o astfel de acţiune în instanţă a fost demarată încă de acum zece ani, dar a fost sortit eşecului… tocmai din cauza lui Robert Negoiţă şi a Gabrielei Firea, care nu au produs dovezi că acolo a fost parc.

Citește și: Trezorier PSD, condamnat după ancheta Newsweek: Dragnea și Irina în Maldive, cu avion plătit de PSD

În ceea ce privește pașii de urmat pentru retrocedare, Negoiță a precizat că Primăria Sector 3 s-a adresat judecătorilor acum mai bine de un deceniu. "Este vorba de un demers în instanță. Noi am făcut acest demers acum mai bine de 10 ani, s-a judecat o singură dată pe fond, prilej cu care am câștigat, instanța a constatat nulitatea absolută a documentului de retrocedare.

Doar că Primăria Generală a atacat acea decizie și a solicitat instanței să constate lipsa calității Primăriei Sector 3, că n-are motiv să se bată pentru această parte de parc, pentru că era în domeniul public al PMB și al Consiliului General, deci, primăria de sector nu trebuie să fie admisă ca parte-n proces.

Mai mult, au spus în instanță că, în situația în care s-ar admite procesul nostru, acel teren s-ar întoarce în patrimoniul municipalității, iar dânșii nu și-l doresc", a explicat Negoiță.

Proprietarii Parcului IOR, amendați de Primăria Capitalei

La finalul lunii octombrie, proprietarii celor 12 hectare retrocedate în Parcul IOR au fost amendați de Primăria Capitalei, prin Poliția Locală, cu 35 milioane de euro pentru diminuarea spațiului verde. Amenda a fost dată pentru că, pe o suprafață de 9.000 mp din spațiul verde, au fost scoși arborii și iarba și zona a fost nivelată.

„Am venit să anunțăm amenda pe care Poliția Locală a dat-o ieri proprietarului din Parcul IOR, doamna Cocoru, în sumă de 35 de milioane de euro. Țin să felicit Poliția Locală a Municipiului București pentru acest gest. În sfârșit, Poliția Locală a Municipiului București se comportă ca o autoritate care apără interesele cetățenilor”, a declarat Nicușor Dan la vremea respectivă.

Prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, a atacat în instanță dispoziția de retrocedare a celor circa 12 ha din Parcul IOR. Acesta a spus că a găsit mai multe elemente vădite de nelegalitate, iar retrocedarea a fost abuzivă.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă la jumătatea lunii octombrie, Primăria Capitalei a fost chemată în judecată, instituția fiind emitentul dispozițiilor de retrocedare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te