Protest de susținere pentru Răzvan Ștefănescu, proprietarul mașinii cu numerele ”M**E PSD”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.07.2018 - 19:19
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Câteva zeci de persoane s-au adunat în fața sediului Poliției Rutiere din strada Udriște din Capitală pentru a protesta față de reținerea permisului și a plăcuțelor posesorului mașinii înmatriculate în Suedia cu numărul ”M..E PSD”.

SHARE

”Razvan Stefanescu proprietarul Audi cu #MUIEPSD a fost oprit în Bucucurești. I s-au luat numerele și permisul. La ora 14:00 protestăm Udriște”, a anunțat pe Facebook Mihai Dide, cel care a proiectat mesajul #Rezist pe sediul Guvernului în timpul mitingului PSD din 9 iunie.
Răzvan Ștefănescu, posesorul mașinii înmatriculate în Suedia cu numărul ”M..E PSD” a declarat că polițiștii rutieri din București i-au ridicat plăcuțele de înmatriculare și i-au reținut permisul de conducere.
”La ora 5.50 am fost oprit în trafic, pe Bulevardul 1 Decembrie, de un echipaj de Poliție. Eram în mașină cu copilul meu de 8 ani. Mi-au dat jos plăcuțele de înmatriculare și m-au condus la secția de la Udriște. Acolo mi-au reținut și permisul. Polițiștii mi-au spus că nu am voie să circul cu aceste plăcuțe în afara Suediei. Nu înțeleg de ce vineri plăcuțele erau valide, când m-a oprit poliția rutieră din Craiova, iar azi nu mai sunt valide”, a declarat acesta.
Poliția Rutieră a confirmat luni dimineață, faptul că șoferul ”a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanșării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație”.
Poliția Rutieră și-a motivat acțiunile în baza unei convenții încheiate la Viena în 1980.            

 „Totodată, art. 36, alin. (3) cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Convenţia de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificată de România prin Decretul nr. 318 din 1980, stipulează că „numărul de înmatriculare prevăzut la art. 35 şi 36 ale Convenţiei trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre şi litere (...), context în care se confirmă lipsa de valabilitate a numărului aplicat pe autoturism şi astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul României, doar numărul permanent, care figurează și în bazele de date”, se arată în răspunsul trimis către Newsweek România.

Citește și: Poliția invocă Convenția de la Viena, după ce a ridicat plăcuțele mașinii cu numărul „M**EPSD” 

Ambasadei Suediei în România a confirmat, într-o postare pe pagina oficală de Facebook, că numerele de înmatriculare care au deranjat PSD-ul în ultimele săptămâni și au stârnit multe controverse pot fi folosite legal în orice țară din Uniunea Europeană. 

„În acest week-end, unele site-uri media din România au raportat că nu se permite utilizarea plăcilor de înmatriculare suedeze personalizate în afara granițelor Suediei. Afirmațiile se refereau la o mașină înmatriculată în Suedia cu plăcuțe personalizate care au primit multă atenție din partea mass-media în ultimele săptămâni. Articolele s-au răspândit în social-media, prin mai multe site-uri care nu au reușit să verifice informațiile sau veridicitatea revendicărilor”, arată ambasada Suediei. 

Citește și: Ambasada Suediei confirmă: M**E PSD, număr legal. Polițiștii au confiscat plăcuțele. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te