Propaganda rusă: „plan secret" pentru ascunderea rețelelor de la Caracal și a legăturii cu Deveselu

DE Alexandru Pop | Actualizat: 14.08.2019 - 09:58
Articol publicat de Sputnik/FOTO: g4media.ro

Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, amestecă, într-un articol publicat marți, 13 august, informațiile publicate de ziarul Libertatea referitoare la clanurile de proxeneți din Caracal care ar fi livrat minore unor oameni de afaceri străini, inclusiv americani.

SHARE

Astfel, Sputnik amesteca informațiile seci prezenate de Libertatea, verificabile, referitoare la anchete mai vechi realizate de DIICOT cu diverse teorii lansate conspiraționiste de generalul Corneliu Dobrițoiu, Ion Cristoiu, Q Magazine, Andrei Bădin, Mirel Curea, Victor Ciutacu, Sorina Matei, Alexandru Cumpănașu și Ion Spânu.

Sub semnătura lui Dragoș Dumitriu, Sputnik insinueză cât se poate de clar că Alexandra și Luiza ar fi fost "ucise la ordin", legătura cu baza americană de la Deveselu fiind făcută în mod grosolan, direct.

"Așa cum demonstram ieri, dovezile prezentate în ultimele zile, inclusiv mărturii clare, indică o nouă direcție și dă un nou sens anchetei de la Caracal – existența unei rețele, căreia și Alexandra și Luiza i-ar fi fost victime și poate si fost ucise poate la ordin sau poate datorită prostiei ori demenței criminale a lui Gheorghe Dincă.

Deci, vorbim de rețea, cu ramificații internaționale și, evident, NU poate fi ocolit învecinatul Deveselu. Nu numai datorită posibilei (nu sigurei!) implicări a militarilor americani – cât mai ales a <ultra-supravegherii> zonei de către serviciile române și americane", scrie Sputnik, citat de G4 Media.

Conform unei monitorizări media referitoare la discursul anti-occidental în presa din România și Bulgaria, efectuate de către Asociația LINX (un proiect al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație), Sputnik a "tras" în rafală nu mai puțin de patru articole pe această temă la finalul lunii iulie, după explozia subiectului despre răpirea Alexandrei Măceșanu. 

Primul articol al Sputnik titra astfel: "Presupusul criminal, suspect de trafic de persoane pentru soldații NATO de la Deveselu".

Al doilea se intitula "Consultant politic, despre traficul de carne vie pentru militarii NATO de la Deveselu".

În a treia zi consecutivă, a urmat articolul "Mircea Badea - NUCLEARA în cazul crimelor din Caracal: «La 20 km de scutul antirachetă!…»".

Iar al patrulea text a avut titlul "Ambasada SUA – gaz pe foc în scandalul Caracal și al suspiciunilor legate de baza Deveselu" (toate articolele propagandei ruse pot fi accesate aici).

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.