Libertatea: Procurorii DIICOT au făcut dosar unui jurnalist, la ordinele fostului șef Radio România

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.04.2019 - 09:45

În octombrie 2016, în Gazeta Sporturilor și pe tolo.ro au apărut articole despre faptul că șeful Radio România, Ovidiu Miculescu, se deplasează doar la business class, cu bilete de avion costând peste 5.000 de euro pe destinație.

SHARE

În aceeași perioadă, blogul sindicatului din SRR a publicat un raport al Curții de Conturi, acuzator la adresa președintelui radioului public. Iritat, Ovidiu Miculescu a făcut trei plângeri penale la DIICOT ca să vadă cine oferă informații din interior. El a pretins, iar procurorii au fost de acord că e vorba de ”„divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice”, scrie Libertatea. 

Deși deplasările șefului RRA și constatările Curții de Conturi sunt informații publice, procurorii DIICOT au deschis dosar penal, au făcut percheziții domiciliare și percheziții informatice! Speriată și având în întreținere o fată de 25 de ani cu dizabilități severe, Gabriela Scraba, redactor-șef al redacției muzicale, a cedat și a recunoscut că a comis o infracțiune, deși nu e nici o infracțiune să dai publicului informațiile care, prin Constituție, aparțin publicului. 

Redactorul muzical a acceptat o pedeapsă de un an și trei luni de închisoare cu amânarea aplicării. Ulterior, acordul de recunoaștere a vinovăției dintre ea și DIICOT a fost respins de o instanță, iar Curtea de Apel București a stabilit, definitiv, că procurorii au incriminat-o pe jurnalistă fără nici un drept!

Gabi Scraba a dorit ca numele ei să fie cunoscut, după ce a trecut prin aceste întâmplări halucinante care au făcut, în final, să se pensioneze. Libertatea începe să expună de astăzi faptele și numele procurorilor și judecătorilor care au criminalizat informația publică la cererea președintelui PSD al radioului public, Ovidiu Miculescu.

Cel care a semnat apelul DIICOT este chiar Daniel Horodniceanu, fostul șef al Parchetului antidrog și antitero, candidat acum câteva zile la funcția de procuror general și, de asemenea, candidat la poziția de procuror european din partea României.

Mai multe detalii în Libertatea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.