Procesul lui Vlad Pascu, amânat. Expertizele medico-legale de la INML întârzie suspect de 3 luni

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.09.2024 - 15:20
Procesul lui Vlad Pascu, amânat. Expertizele medico-legale de la INML întârzie suspect de 3 luni - Foto: Newsweek Arhivă
Procesul lui Vlad Pascu, amânat. Expertizele medico-legale de la INML întârzie suspect de 3 luni - Foto: Newsweek Arhivă

Procesul lui Vlad Pascu, amânat. Procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat un accident mortal în 2 Mai, a fost din nou amânat, de această dată din cauza lipsei expertizelor medico-legale. Părinții victimelor, fără speranță în instanță.

SHARE

Procesul lui Vlad Pascu, amânat. O nouă amânare în dosarul lui Vlad Pascu, beizadeaua drogată care a provocat accidentul din 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri. 

Procesul lui Vlad Pascu, amânat. Expertizele medico-legale de la INML întârzie suspect de 3 luni

Ședința de vineri, cea mai scurtă de până acum, s-a încheiat rapid, din cauza lipsei expertizelor medico-legale solicitate de instanță. Aceste rapoarte de la Institutul Național de Medicină Legală (INML), esențiale pentru continuarea procesului, sunt încă întârziate, deși au fost cerute în urmă cu trei luni, iar accidentul mortal a avut loc anul trecut.

nstanța a stabilit un nou termen pentru 18 octombrie, în speranța că expertizele vor fi gata până atunci. Familiile victimelor, care au fost prezente în sală, se așteptau la o amânare și nu au ascuns dezamăgirea.

„N-am venit cu nicio speranță. Am venit doar pentru că trebuia să venim. Știu sigur că se va amâna iar pentru că nu au ieșit expertizele. Am venit astăzi să stau față-n față cu domnul Trandafir, avocatul lui Pascu și să-i spun câteva cuvinte", a declarat unul dintre părinții victimelor.

Întrebat dacă a fost deranjat de "găselnița" avocaților lui Vlad Pascu cu privire la acuzațiile precum că victimele ucise în accident ar fi consumat alcool înainte, tatăl lui Sebastian Olariu spune:

"Foarte mult m-a deranjat. A spus că ai noștri copii erau îmbibați în alcool, dar Sebi, la necropsie a ieșit cu 0% alcool. Cum e posibil ca pentru niște bani să-i arunce în mizerie pe acești copii care nu mai sunt. După ce că suntem terminați... mai aruncă și niște vorbe care ne termină și mai mult", a spus tatăl lui Sebi.

Citește și: Accidentul de la 2 Mai. Un judecător a anulat probele împotriva părinților lui Vlad Pascu

Avocații lui Vlad Pascu dă vina pe victime

Vlad Pascu, aflat în arest preventiv din 20 august 2023, nu a fost prezent nici la această ședință, așa cum s-a întâmplat și la termenul anterior.

La acea vreme, avocatul Alin Trandafirescu sugera că în rapoartele necropsiei ar exista indicii privind un consum de alcool din partea victimelor. Cu alte cuvinte, avocații beizadelei drogate dau acum vina pe victime că ar fi consumat alcool înainte să fie uciși în accidentul provocat de Vlad Pascu aflat sub influența drogurilor.

Citește și: Accidentul de la 2 Mai. Drogatul Vlad Pascu vrea arest acasă. Ce decizie va lua Tribunalul Constanța

Întrebat despre aceste afirmații, avocatul Adrian Bendeac a fost precaut în răspunsuri: „Apreciez că ele au fost determinate de anumite mijloace de probă aflate la dosarul de urmărire penală, respectiv rapoartele medico-legale de necropsie.”

După ședința de vineri, familia uneia dintre victime, Sebi, a mers la locul tragediei pentru a pune flori în memoria fiului lor.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te