Prins cu droguri, a vrut să dea șpagă jandarmilor să scape. A fost arestat preventiv. Ce vindea

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.09.2023 - 18:23
Traficantul de droguri a fost săltat de anchetatori Foto: captură video

Un bărbat a vrut să mituiască un jandarm cu 3.000 de lei pentru că l-a prins cu droguri asupra lui. Au intervenit porcurorii DIICOT și polițiștii de la DGA. Acum este în arest preventiv.

SHARE

Un tânăr a ajuns în arest preventiv după ce a fost prins cu droguri asupra lui. Însă și-a agravat situația după ce a încercat să mituiască un jandarm.

Flagrantul a fost făcut în urma unui apel la Call-center de către jandarmul căruia i s-a propus șpaga. 

Prins cu droguri, a vrut să dea șpagă jandarmilor să scape

Incidentul a avut loc în Sectorul 4 al Capitalei, duminică. O patrulă de jandarmi au observat în apropierea unui club cu muzică electronică, mai multe persoane ce manifestau un comportament asemănător persoanelor consumatoare de substanțe interzise, care, la vederea colegilor noștri, au încercat să se eschiveze pentru a evita contactul.

”În urma acțiunii desfășurate și a controalelor corporale efectuate, asupra a 11 persoane au fost găsite mai multe tipuri de substanțe interzise. 

Citește și: Peste 500 de farmacii, controlate pentru fentanyl după arestarea farmacistului traficant de droguri

Persoanelor în cauză (3 femei și 8 bărbați), cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare.

Tot duminică, ”procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și dare de mită.

S-a reținut că,  la aceeași dată, inculpatul a fost depistat de către  un echipaj  de jandarmi din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București deținând, fără drept, o cantitate de drog de risc (ketamină), în vederea comercializării.

Pentru a nu i se  întocmi proces verbal de depistare privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, inculpatul a oferit unuia dintre jandarmi sumele de 1730 lei, respectiv 250 euro, cu titlu de mită, însă ofițerul a sesizat Direcția Generală Anticorupție, realizându-se prinderea în flagrant.

Citește și: Cazul drogurilor sub formă de jeleuri și ”Vape”: 28 de persoane reținute, inclusiv un polițist

În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul B.C.C.O. București.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis DGA, DIICOT și Jandarmeria într-un comunicat comun.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te