Primarul Clotilde Armand anunță un al treilea salubrist în Sectorul 1. Va mătura și străzile

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.07.2021 - 17:44
Primarul Clotilde Armand anunță un al treilea salubrist în Sectorul 1. Va mătura și străzile. / Foto: stirileprotv.ro

Primarul Clotilde Armand şi-a exprimat speranţa că miercuri, 28 iulie, autoritatea locală va semna un contract cu o firmă de salubritate pentru ridicarea gunoiului necontrolat și măturarea străzilor, în contextul instituirii stării de alertă în Sectorul 1.

SHARE

"Mâine sperăm să semnăm un contract cu un salubrist care va avea un contract de salubrizare şi care va putea să facă aceste operaţiuni nu numai de ridicare a gunoiului necontrolat, dar şi partea de măturare stradală şi tot ce face un salubrist şi pe tot sectorul, nu doar pe câteva zone primite la comandă", a spus Clotilde Armand, în şedinţa Consiliului Local de marţi.

Citește și: Armand arată că plătește de 7,5 ori mai puțin către Brai-Cata decât la Romprest

Potrivit primarului Sectorului 1, contractul cu firma Brai-Cata SRL a fost făcut pentru ridicarea gunoiului necontrolat de pe domeniul public și neridicat de Romprest.

Citește și: Florin Salam, odă pentru Anaser Duduianu, interlopul fugit din țară după denunțul manelistului

"Nu este un contract de salubrizare, e un contract de achiziţie directă, care se încadrează în limitele achiziţiilor directe, adică mai puţin de 69.000 de lei. Este făcut pe tonă, ca să fie foarte simplu, pentru că nu are atribuţii să facă alte operaţiuni, măturat, nu ştiu ce, pur şi simplu e de ridicare a gunoiului necontrolat care e un pericol pentru sănătatea publică.

Citește și: Ce urmează în Sectorul 1 după declanșarea stării de alertă din cauza gunoaielor. Ce face Clotilde

E ceva făcut rapid, e achiziţie directă pentru a putea să rezolvăm extrem de rapid situaţia gunoiului necontrolat care se găseşte în Sectorul 1. A fost făcut pe 100 de tone parcă, asta ne-a permis achiziţia directă. Am făcut acest contract pentru centru, unde era o concentrare deosebită de gunoi necontrolat. (...) Romprest s-a grăbit să ridice imediat, înainte ca firma respectivă să poată să facă acest lucru, aşa că nu a folosit cele 100 de tone până acum", a afirmat Armand.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.