Primarul Cherecheș a fugit din țară folosind actul de identitate al unei rude. E condamnat la 5 ani

DE Alin Crișan | Actualizat: 25.11.2023 - 11:53
Primarul Cherecheș a fugit din țară folosind actul de identitate al unei rude. E condamnat la 5 ani - Foto: IGPR

Primarul Cherecheș a fugit din țară folosind actul de identitate al unei rude. E condamnat la 5 ani.

SHARE

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fugit din țară folosind actul de identitate al unei rude. Edilul a fost condamnat la 5 ani de închisoare. 

Primarul Cherecheș a fugit din țară folosind actul de identitate al unei rude. E condamnat la 5 ani

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fugit din ţară, vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

"Cherecheş a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria prin PTF Petea la ora 07,49 folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin", a declarat un oficial al Poliţiei de Frontieră.

Citește și: Mandat european de arestare pentru Cătălin Cherecheș. Poliția l-a dat în urmărire internațională

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

Poliția l-a dat în urmărire internațională

Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în anul 2018, pentru luare de mită în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, fals în declaraţii în formă continuată şi corupere a alegătorilor în formă continuată, fapte săvârşite în calitate de deputat (2011) şi primar (2013).

Citește și: Cum a reușit Cătălin Cherecheș să fugă de justiție. Ultima zi în care l-au văzut polițiștii

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Marco Wermelinger, Doru Adrian Mihai şi Sorinel Mihai, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pentru dare de mită, iar Nicolae Dan Trifa pentru complicitate la dare de mită.

Cătălin Cherecheș trebuia să se prezinte la secția de poliție de două ori pe săptămână, iar ultima dată s-a prezentat la începutul acestei săptămâni, luni, 20 noiembrie. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te