Primar condamnat, obligat să muncească în folosul comunității la Primăria unde a delapidat fonduri

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.04.2024 - 09:16
Primar condamnat, obligat să muncească în folosul comunității la Primăria unde a delapidat fonduri - Foto: Facebook

Primarul Marius Stoica (PSD) din municipiul Orșova a fost obligat de instanță să presteze muncă în folosul comunității la Primăria pe care a condus-o, după ce a primit o sentință definitivă într-un dosar de delapidare.

SHARE

Primar condamnat, obligat să muncească în folosul comunității la Primăria unde a delapidat fonduri.Stoica a fost condamnat la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare.

Primar condamnat, obligat să muncească în folosul comunității la Primăria unde a delapidat fonduri

Decizia instanței îl privează de dreptul de a ocupa o funcție publică timp de doi ani și îl revocă din funcția de primar, interzicându-i să candideze pentru un nou mandat la alegerile locale din acest an.

Sentința impune și executarea a 60 de zile lucrătoare de muncă în folosul comunității la Primăria Orșova.

Stoica, membru al PSD, a fost acuzat că a decontat două ordine de deplasare fictive în anul 2018, folosind banii pentru a-și repara propriul autoturism la Timișoara. Deși pretindea că se află în interes de serviciu la Iași, investigațiile au dezvăluit că de fapt se afla la Timișoara pentru reparații la mașină.

Dosarul privește două decontări făcute de primarul Marius Stoica pentru călătorii Orșova – Iași și retur, care presupuneau transport și cazare, conform jurnalulolteniei.ro.

Sesizarea către Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova, formulată pe 20 februarie 2018, indica faptul că Stoica ar fi decontat fictiv aproximativ 1.200 de lei, bazat pe ordine de deplasare false.

Ulterior, un alt denunț din 3 aprilie 2018 a semnalat aceleași infracțiuni, atașând documente justificative: două ordine de deplasare din 26.06.2017 și 13.12.2017 către Iași. Ancheta a demonstrat că Stoica era în realitate la Timișoara, nu la Iași așa cum susținea, fiind prezent la un service auto pentru reparații la propriul său vehicul.

Decizia Curții de Apel Craiova specifică:

„Contopeşte pedepsele principale de câte 1 an şi 4 luni închisoare, în pedeapsa cea mai grea – aceea de 1 an şi 4 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă – 5 luni şi 10 zile închisoare – urmând ca inculpatul Stoica Marius Simion să execute pedeapsa rezultantă de 1 an, 9 luni şi 10 zile închisoare. 

În baza art. 45 al. 3 lit. a C. pen. rap. la art. 67 al. 2 C. pen. şi la art. 66 al. 1 lit. a şi b C. pen., alături de pedeapsa principală rezultantă, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani, ce se va executa în condiţiile art. 68 alin. 1 lit. b C. pen., respectiv de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te