Premierul Ucrainei speră ca România să contribuie cu un sistem Patriot. Mesajul lui Denis Şmîhal

DE Catinca Doboș | Actualizat: 23.05.2024 - 13:56
Premierul Ucrainei speră ca România să contribuie cu un sistem Patriot. Mesajul lui Denis Şmîhal - Foto: Profimediaimages.ro

Prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmîhal, a transmis într-un mesaj video, ieri, că speră ca România să sprijine Ucraina cu un sistem Patriot. Mesajul a fost adresat celor care au participat la Black Sea and Balkans Security Forum, eveniment ținut la București.

SHARE

Prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmîhal, a subliniat nevoia urgentă a Ucrainei de a primi sisteme Patriot, spunând că speranța sa este ca România să poată contribui în acest sens, conform Digi24.

Premierul a transmis acestea printr-un mesaj video, ieri, adresat celor care au participat la Black Sea and Balkans Security Forum, eveniment ținut la București.

Citește și: Iohannis joacă tare: Ce condiții pune Occidentului ca să cedeze Ucrainei un sistem Patriot?

„Noi acum ne reconstruim ţara şi avem nevoie să-i oprim pe ruşi din a distruge şi mai mult. Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie.

Aceste sisteme salvează vieţile civililor şi ajută la menţinerea unei vieţi normale de zi cu zi în Ucraina”, a declarat premierul Ucrainei.

Premierul a spus că victoria Ucrainei înseamnă victoria tuturor democrațiilor

Premierul a subliniat că o victorie a Ucrainei înseamnă o victorie a tuturor democrațiilor și că sprijinul României pentru Ucraina va fi o „investiție” care asigură securitatea țării noastre.

„De mai bine de doi ani noi ne apărăm ţara de agresiunea rusă, dar nu numai asta, naţiunea ucraineană apără bazele şi valorile democraţiei europene care sunt atacate de dictatorul rus. Victoria Ucrainei va fi victoria tuturor democraţiilor.

Citește și: Iohannis a discutat cu Zelenski. România are o armă vitală pentru rezistența Ucrainei

Va fi cea mai mare investiţie în propria voastră securitate. Pentru a vă asigura de această victorie, este nevoie de sprijinul continuu al partenerilor şi aliaţilor noştri", a subliniat Denis Şmîhal.

Premierul Şmîhal a spus că țara sa are nevoie de sprijin militar, mai ales de sisteme de apărare antiaeriană, de muniţie pentru artilerie și de rachete cu rază lungă şi medie de acţiune.

Citește și: VIDEO Polonia bagă 300.000.000 € ca să apere Europa de avioanele Rusiei. Este România la adăpost?

Premierul ucrainean a mai subliniat importanța confiscării activelor ruseşti indisponibilizate, care „trebuie să contribuie la recuperarea şi rezilienţa Ucrainei". Prim-ministrul Şmîhal a pus că sancțiunile economice față de Rusia trebuie înăsprite.

Ediţia cu numărul 8 a evenimentului „Black Sea and Balkans Security Forum", dedicat problemelor de apărare, securitate şi relaţii internaţionale privind regiunea extinsă a Mării Negre şi a Balcanilor, are loc la Bucureşti, în perioada 23-24 mai.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te