Predoiu, după sesiunea ONU privind stupefiantele: „Este momentul să construim un Front Global”

DE Alin Crișan | Actualizat: 20.03.2024 - 20:03
Predoiu, după sesiunea ONU privind stupefiantele: „Este momentul să construim un Front Global” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, după sesiunea ONU privind stupefiantele, că este momentul pentru a construi un Front Global contra drogurilor şi a crimei organizate.

SHARE

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, după sesiunea ONU privind stupefiantele, că este momentul pentru a construi un Front Global contra drogurilor şi a crimei organizate.

Predoiu, după sesiunea ONU privind stupefiantele: „Este momentul să construim un Front Global”

"Am participat, alături de peste 100 de reprezentanţi la cel mai înalt nivel din statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, la o importantă Conferinţă ONU privind combaterea drogurilor, mai exact la lucrările segmentului ministerial al celei de a 67-a sesiuni a Comisiei ONU privind stupefiantele. Importanţa acestui eveniment a fost marcată şi de prezenţa secretarului de stat american Anthony Blinken, care a susţinut un discurs istoric privind combaterea drogurilor la nivel global", a spus Predoiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, miercuri, AGERPRES.

Predoiu a susţinut două discursuri în plenul conferinţei şi în cadrul mesei rotunde sus-amintite, în care a expus viziunea a ceea ce este de făcut la nivel global pentru combaterea drogurilor, dar şi ceea ce face România pentru combaterea acestui flagel şi a crimei organizate.

Citește și: Nicușor Dan îl atacă dur pe Robert Negoiță: „E într-o luptă continuă cu legea. Nu respectă nimic”

"Este un moment în care trebuie construit un Front Global contra drogurilor şi a crimei organizate. Discutăm de un fenomen care s-a transformat în industrie globală, o industrie a degradării umane şi a morţii, un atac la adresa întregii umanităţi. Această industrie diabolică a cuprins în ghearele sale sute de milioane de oameni şi stoarce economiile statelor naţionale de zeci de miliarde de euro anual", a mai spus Predoiu.

El a menţionat că această "industrie diabolică" atacă tinerele generaţii şi pune în discuţie capacitatea acestora de a-şi asuma propriul destin, individual şi colectiv, la scara umanităţii.

"Din păcate, şi ţara noastră este supusă acestui atac revărsat pe toate palierele de către industria crimei organizate şi a drogurilor. În România, numărul consumatorilor este deja ridicat, iar începerea consumului se face de la vârste din ce în ce mai fragede, ceea ce constituie un motiv de îngrijorare", a mai declarat ministrul de Interne.

Predoiu a adăugat că România a alocat resurse suplimentare în zona de combatere a drogurilor şi a iniţiat discuţii la nivel internaţional cu SUA, Marea Britanie, Italia, Olanda, Austria, Germania, Turcia, la nivel de miniştri, şefi de agenţii, ambasadori şi şefi de poliţie pentru a creşte cooperarea între Poliţia Română şi alte poliţii naţionale în combaterea criminalităţii transfrontaliere.

"Succesul acestui Front Global contra drogurilor şi a crimei organizate depinde de cooperarea statelor, depinde de cooperarea poliţienească internaţională şi de partajarea de informaţii cu caracter poliţienesc privind traficul de droguri şi crima organizată", a afirmat Predoiu.

Citește și: Siegfried Mureşan, PNL: „CE a înaintat propunerea mea privind integrarea graduală a Moldovei la UE”

El a mai spus că a propus personal şi lansat prin MAI Planul de Acţiune Naţional Cadru pentru siguranţa şcolii, aprobat de toate cele şapte ministere responsabile ale Guvernului României, s-au înfiinţat Grupuri de Acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar, compuse dintr-un reprezentant al MAI, asociaţiile părinţilor, elevii şi un reprezentant al şcolii respective.

"Un alt aspect important pe care l-am menţionat în Conferinţa de la Viena priveşte ameninţările aduse de noile substanţe psihotrope şi de drogurile sintetice, care au devenit din ce în ce mai populare. Recent, am propus Guvernului şi acesta a aprobat modificarea legislaţiei prin punerea sub control a şase noi substanţe psihotrope, droguri sau precursori de droguri sintetice", a menţionat ministrul român.

Predoiu a dat asigurări că acest efort va continua, iar agenda politică complicată din acest an nu va afecta în niciun fel munca Ministerului de Interne pentru combaterea drogurilor şi a crimei organizate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te