Siegfried Mureşan, PNL: „CE a înaintat propunerea mea privind integrarea graduală a Moldovei la UE”

DE Alin Crișan | 20.03.2024 - 19:23
Siegfried Mureşan, PNL: „CE a înaintat propunerea mea privind integrarea graduală a Moldovei la UE” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a anunţat că cei de la Comisia Europeană au prezentat, miercuri, propunerea de integrare graduală a Republicii Moldova şi a celorlalte state candidate în Piaţa Unică Europeană, în paralel cu procesul de aderare la Uniunea Europeană.

SHARE

Eurodeputatul Siegfried Mureşan (PPE / PNL), preşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova a anunţat că cei de la Comisia Europeană au prezentat, miercuri, propunerea de integrare graduală a Republicii Moldova şi a celorlalte state candidate în Piaţa Unică Europeană, în paralel cu procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Siegfried Mureşan, PNL: „CE a înaintat propunerea mea privind integrarea graduală a Moldovei la UE”

„Propunerea face parte din comunicarea Comisiei Europene privind reformele necesare înaintea extinderii Uniunii Europene. Este o propunere foarte bună pe care, ca preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova,  am prezentat-o încă de acum doi ani, dinainte de acordarea statutului de ţară candidată Republicii Moldova.

În ultimii doi ani, am inclus această solicitare în patru declaraţii oficiale ale Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova, precum şi în două rezoluţii ale Parlamentului European pe care le-am negociat şi care au fost votate cu largă majoritate de colegii europarlamentari. Integrarea graduală a Republicii Moldova în Piaţa Unică şi în alte programe europene aduce mai rapid beneficii concrete oamenilor, încă dinainte de aderarea propriu-zisă la Uniunea Europeană”, a afirmat Siegfried Mureşan, conform unui comunicat de presă.

Citește și: Preşedintele Iohannis sesizează CCR în privinţa modificărilor la legea privind Consiliul Legislativ

Liberalul a adăugat că „accesul la Piaţa Unică înseamnă o liberalizare totală şi permanentă a comerţului UE – Moldova, înseamnă  că produsele moldoveneşti vor intra mai uşor pe piaţa europeană”.

„În acelaşi timp, prin accesul la Piaţa Unică, oamenii din Moldova vor avea acces mai uşor la produse europene de calitate şi la preţuri mai mici. Nu în ultimul rând, integrarea graduală în Piaţa Unică va aduce în Republica Moldova standarde europene de calitate şi va oferi mai multă încredere pentru investitori să vină în Moldova şi să creeze noi locuri de muncă.

Citește și: Nicolae Ciucă: Să lăsăm deoparte orgoliile. Să reprezentăm mai bine interesele românilor!

Propunerea înaintată astăzi de Comisia Europeană va avea întreaga susţinere a Parlamentului European pentru a deveni realitate, iar beneficiile ei să fie resimţite cât mai rapid de oamenii din Republica Moldova”, a conchis Mureşan.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te