Polițiștii belgieni l-au trezit pe hoțul român care „ținea de șase" în timpul unei spargeri prin zid

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.03.2022 - 17:09
Gaura din perete prin care hoții români voiau să fure bijuteriile Foto: nieuwsblad.be

Șase hoți români au pus la cale spargerea unui magazin de bijuterii din Gent, Belgia. Ei au pătruns într-o cafenea din vecinătate și au încercat să spargă zidul dinspre magazinul de bijuterii. Cel care "ținea de șase", a adormit în timpul jafului.

SHARE

Judecătorii belgieni urmează să pronunţe verdictul într-un proces penal pe 30 martie, ai cărui inculpaţi, toţi români, au fost protagoniştii unui tentative de jaf demn de filmele de comedie. Fapta a avut loc pe 2 iulie 2019 în oraşul Gent din Belgia.

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu, urmărit internațional, anunță că a preluat clubul Million Dollars

În acea noapte, şase hoţi români au pătruns în cafeneaua Bentos, la colţul dintre Wondelgemstraat şi Filips Van Cleeflaan, printr-o fereastră. Bărbaţii au făcut apoi o gaură în perete cu intenţia de-a intra în bijuteria alăturată, Aslan Gold.

Citește și: FOTO Lunetista rusă „Pantera”, care a ucis 40 de ucraineni, a fost capturată. Abandonată de tovarăși

După ce au pătruns în subsol, românii s-a chinuit timp de două ore ca să spargă peretele pentru a pătrunde în bijuterie. Vibraţiile au declanşat alarma, iar hoţii au fost filmaţi de camerele de supraveghere şi când au intrat în cafenea, dar şi când au fugit.

Cel care "stătea de șase", trezit de polițiști

Primul hoţ român căzut în mâna poliţiştilor a fost cel care ar fi trebuit să stea de pază şi să îşi alerteze complicii dacă apar oamenii legii. Numai că românul a adormit, fiind trezit de agenţii de poliţie, care l-au şi arestat. 

Ceilalţi cinci români au reuşit să scape cu fuga. Poliţiştii belgieni au tras mai multe focuri de armă în maşina cu care aceştia au fugit, iar din acest motiv autovehiculul a acroşat un alt autoturism parcat. Anchetatorii i-au identificat ulterior pe fugari.

Hoţii încercaseră să dea o altă lovitură la o bijuterie din Bevrijdingslaan, un cartier din Gent, dar şi de acoli au plecat cu mâinile goale. Parchetul belgian a cerut ca fiecare român implicat în tentativa de furt să fie condamnat la câte o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Doar doi dintre românii implicaţi au fost aduşi până acum în faţa judecătorilor, ceilalţi patru nefiind încă găsiţi. Românul care a adormit în timp ce ţinea de şase a încercat să minimalizeze rolul său în comiterea infracţiunii.

Avocatul lui a susţinut în faţa judecătorilor că a fost implicat în cele întâmplate fără voia lui. Cel de-al doilea compatriot trimis în boxa acuzaţilor a negat orice implicare în tentativa de furt, scrie nieuwsblad.be.

„ADN-ul tău este pe rangă, pe o ţigară, pe o cutie de Redbull, un pulover negru şi o pălărie pe care le-am găsit cu toţii în subsolul Bentos. Totul este o coincidenţă, desigur”, a argumentat ironic procurorul de caz în instanţă.  



 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te