Polițist implicat în furtul de curent prin telecomandă: Cum acționa gruparea

DE Alin Crișan | 17.10.2022 - 19:15
Electrician - Foto: Profimedia

Un polițist din cadrul IPJ Olt este implicat în furtul de energie electrică din Județul Olt. Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a făcut percheziții, în 13 octombrie 2022, la 13 adrese.

SHARE

În dimineața zilei de 13 octombrie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, perchezițiile fiind desfășurate la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice din județul Olt, bănuite de furt și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice, informa IPJ Olt vineri, 14 octombrie. Reprezentanții Poliției Olt au precizat sâmbătă, 15 octombrie 2022, că una dintre persoanele bănuite este polițist în cadrul IPJ Olt. 

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că una dintre persoanele vizate în cadrul perchezițiilor are calitatea de polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință. 

De asemenea, când se va dispune punerea în mișcare a acțiunii penale, conform dispozițiilor legale, polițistul va fi pus la dispoziția unității.

Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Polițistul implicat în furtul de energie electrică are 51 ani și este din municipiul Caracal

„Din cercetări a reieșit că persoanele ar fi montat în interiorul contoarelor electrice, contra unor sume de bani, un dispozitiv telecomandat, în scopul consumării de energie electrică, din rețeaua publică, fără a fi înregistrat consumul și fără a putea fi facturată cantitatea de energie electrică consumată, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior”, a precizat IPJ Olt. În urma perchezițiilor din 13 octombrie, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, conducând nouă persoane la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii. În aceeași zi, trei persoane au fost reținute, a doua zi fiind prezentate judecătorului de drepturi și libertăți, în prezent cei trei fiind sub control judiciar, potrivit adevarul.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te