Polițist amenințat de un scandalagiu cu o bară de fier. I-a cerut să dea muzica încet: „Te distrug”

DE Alin Crișan | 07.11.2022 - 22:14
Polițist - Foto: Profimedia

Un bărbat din județul Bihor a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare și plata unor daune morale de 7500 de lei după ce l-a înjurat și l-a amenințat pe șeful de post din localitate.

SHARE

Nemulțumit că omul legii i-a cerut să dea muzica mai încet, inculpatul a pus mâna pe o bară de fier și a intrat în sediul postului de Poliție. Mai mult, a distrus și o ușă de la o clădire învecinată, a primăriei din comună. Sentința a devenit definită la începutul acestei luni, după ce Curtea de Apel Oradea a respins apelul scandalagiului.

Incidentul s-a petrecut în după-amiaza de 13 iunie 2020, când un polițist din Sârbi se afla în patrulare, alături de o colegă. Când a trecut pe lângă căminul cultural din localitate, echipajul a auzit muzică dată la nivel ridicat și i-au cerut bărbatului care avea aparatura să reducă volumul, ca vecinii sănu fie deranjați. Acesta din urmă, care, potrivit portalului instanțelor, se numește Vlad Mugurel Filimon, ar fi avut o conduită recalcitrantă, se arată în documentele cuprinse în dosarul de judecată.

Cu toate acestea, polițiștii au plecat, dar ulterior l-au căutat pe bărbat la domiciliu. Câteva ore mai târziu, agentul a fost anunţat de ofiţerul de serviciu de la dispeceratul Poliției Bihor că Filimon a sunat la 112 și a cerut ca polițistul din comună să-l caute la telefon, nu acasă. ”În acest context, în jurul orei 21:10, inculpatul a apelat-o telefonic pe persoana vătămată proferând o serie de injurii la adresa acesteia”, se arată în hotărârea Curții de Apel Oradea, publicată pe portalul Rejust.

După această convorbire, echipajul de poliţie a oprit în Fegernicu Nou un camion care transporta lemne, având avizul expirat. În timp ce se îndreptau cu șoferul camionului spre postul de Poliție, echipajul s-a trezit în fața mașinii cu Vlad Filimon, care i-a blocat trecerea.

”Persoana vătămată (polițistul – n.n.) a fost forţată să oprească, a coborât geamul, iar inculpatul a proferat ameninţări cu acte de violenţă: «te omor», «te distrug». Echipajul de poliţie s-a dus la sediu, iar inculpatul i-a urmat continuând să profereze ameninţări. La sediul Postului de Poliţie a intrat în sediu fără acordul poliţiştilor, a continuat să profereze ameninţări la adresa persoanei vătămate şi, deşi i s-a cerut în mod expres să iasă afară, a refuzat. A fost scos afară, dar a continuat să ameninţe”, este descrisă întâmplarea în documentele instanței.

Amenințări și pe Facebook

După aproximativ 10 minute, Filimon s-a întors în curtea postului de Poliţie, având la el o bară de fier de aproximativ un metru și jumătate lungime. A lovit cu ea pământul și a intrat în sediul Poliției, unde a l-a amenințat pe polițist că îl omoară și a distrus o ușă de la o clădire învecinată, care aparține primăriei locale.
Scandalul a fost auzit de vecini, în jur de 20 de persoane ieșind în stradă să vadă ce se întâmplă. ”Deşi persoanele prezente au intervenit pentru a-l calma, inculpatul şi-a manifestat regretul că nu are topor asupra sa, amenințând că va merge acasă după arme ca să o împuşte pe persoana vătămată. (…) La ora 23:14 a postat pe reţeaua de socializare Facebook, de pe contul său (…), un mesaj insultător şi agresiv la adresa şefului de post”, au stabilit judecătorii.

Acuzat de ultraj și de violarea sediului profesional, Filimon a fost reținut și apoi condamnat de Judecătoria Oradea, în noiembrie 2021, la 8 luni de închisoare cu suspendare și la plata către polițistul amenințat a 7500 de lei daune morale. În plus, a fost obligat să muncească 100 de zile în folosul comunității. Pe 4 noiembrie 2022, Curtea de Apel Oradea a menținut sentința, potrivit bihorjust.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te