Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază de la Congresul PNL cu o amendă de 5.000 de lei

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.09.2021 - 17:00
Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază de la Congresul PNL cu o amendă de 5.000 de lei. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază de la Congresul PNL cu o amendă de 5.000 de lei pentru că avea obligaţia, conform contractului încheiat cu organizatorii, să înştiinţeze de urgenţă cu privire la nereguli.

SHARE

"Organizatorii s-au asigurat încă de la începutul lunii septembrie că vor organiza Congresul din 25-26 septembrie respectând toate prevederile legale.

Pe 13 septembrie, Comisia de organizare a solicitat instituţiilor statului un punct de vedere, când Bucureştiul era în scenariul verde, au primit un răspuns în care li s-a spus foarte clar că se poate organiza în spaţiul de la Romexpo cu 15.247 de metri pătraţi un eveniment cu 5.000 de participanţi, pe 20 septembrie organizatorii au revenit cu o solicitare pentru a clarifica aspectele legate de certificatul verde, iar instituţiile statului au răspuns că obligatoriu toţi participanţii la acest congres trebuie să deţină certificat verde, lucru care s-a întâmplat.

Citește și: Milioanele de la Guvern inundă primăriile liberale. Este caz de „calamitate”

Pentru faptul că nu s-a respectat distanţarea în momentul în care a început procesul de vot, pentru faptul că o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie, Poliţia Capitalei a sancţionat organizatorii cu amenda maximă - 10.000 de lei.

Totodată, astăzi, Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază cu o amendă de 5.000 de lei pentru că aveau obligaţia, conform contractului încheiat cu organizatorii, să înştiinţeze de urgenţă organizatorii cu privire la aceste nereguli. Nu au făcut-o, au fost sancţionaţi şi ei", a spus Bode, înainte de şedinţa BEx a PNL.

El a arătat că se continuă cercetările şi că au fost ridicate înscrisuri, probe video pentru a lămuri sesizările la 112 care spuneau că s-a intrat fără certificat verde sau cu astfel de documente false şi fără purtarea măştii de protecţie.

Citește și: FOTO Bianca Rus, de la obezitate la piele și os. A slăbit 70 de kilograme și are analizele praf

Bode a susţinut că la Congres scaunele au fost dispuse la o distanţă de 3 metri, însă jurnaliştii i-au atras atenţia că nu a fost respectată această distanţă.

Întrebat de ce organizatorii nu au luat măsuri, ministrul de Interne a afirmat că a participat la Congres în calitate de delegat.

"Responsabilitatea revine organizatorilor", a spus Lucian Bode.

El a mai susţinut că Poliţia Română a făcut investigaţii imediat după finalizarea Congresului.

"Am primit 17 sesizări la 112 şi am făcut aceste investigaţii începând de luni", a spus Bode.

Ministrul de Interne şi-a cerut scuze pentru comportamentul "iresponsabil" al unor colegi liberali care au bruscat două jurnaliste la Congresul PNL de sâmbătă. El a afirmat că Poliţia Capitalei va demara o anchetă în acest caz, iar cei care vinovaţi vor plăti.

"Îmi pare rău că unii colegi au confundat Congresul PNL cu un loc în care nu trebuie să te manifeşti aşa cum s-au manifestat ei. Îmi cer scuze încă o dată", a spus Bode. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te