Pitești: Avort făcut la lumina lanternei telefonului, fără anestezie

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 11.12.2019 - 17:38

O femeie însărcinată a ajuns, în cursul zilei de luni, la Secția de Ginecologie dela Spitalul Județean de Urgență Pitești, dar lucrurile au degenerat.

SHARE

Tânăra, în vârstă de 33 de ani, a venit la spital în jurul orei 16:00, având sângerări. Urma să meargă la un medic pentru confirmarea sarcinii, însă nu a mai apucat, simțindu-se foarte rău. A fost preluată de medicul de gardă, însă, femeia afirmă că acesta a vorbit foarte urât cu ea.

Mai mult, i-ar fi făcut chiuretajul la lumina lanternei de la telefon, potrivit observator.ro

Femeia mai susține că medicul i-a făcut avortul pe viu, fără să îi facă anestezie și că nu funcționa nici proiectorul, nici aspiratorul.

„Am ajuns la spital cu o hemoragie cumplită. Domnul doctor care era de gardă m-a băgat în sala de consult, mi-a vorbit foarte urât și mi-a făcut chiuretaj pe viu, fără anestezie, la lumina telefonului. A pus o asistentă să aprindă telefonul pentru că nu avea lumină.”

Tânăra acuză și una dintre asistente că s-ar fi comportat urât cu ea și că nu ar fi fost dusă în sala de operații, ci într-un cabinet de consultații:

„La un moment dat le-am spus că imi este foarte rău din cauza durerii și i-am rugat să îmi dea o gură de apă, iar una dintre asistente s-a apucat să îmi dea cu palmele ude peste față, în loc să imi dea să beau. Mi s-a părut strigător la cer când a pus-o pe asistentă să aprindă lanterna de la telefon. La Spitalul Județean trebuie să stai la lumina telefonului să-ți facă un chiuretaj, în condițiile în care nu este singurul caz de acest gen. Nici măcar nu m-au dus în sala de operații, ci într-un cabinet de mici consultații și intervenții. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu.”

Pacienta afirmă că va face plângere doctorului după această experiență neplăcută.

Pe de altă parte, șeful Secției de Ginecologie de la Spitalul Județean, Marcel Buzatu, spune că medicul Ionescu a acționat așa cum trebuie pentru a-i salva viața femeii, că i-a făcut anestezie înainte de efectuarea avortului, însă nu este de acord cu comportamentul doctorului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -