Peste 600 de permise de conducere, retrase sâmbătă. Consumul de droguri, printre cauze

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 03.12.2023 - 12:17
Polițiștii au reținut peste 600 de permise de conducere - Foto: INQUAM Photos/George Călin

Peste 600 de permise de conducere au fost retrase, doar sâmbătă, 3 decembrie, în penultima zi a minivacanței de Ziua Națională a României și Sărbătoarea Sfântu, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne. Una dintre cauze a fost și consumul de droguri descoperit unii șoferi.

SHARE

Mai bine de 600 de permise de conducere au fost retrase, sâmbătă, 3 decembrie, de către polițiști, în penultima zi a minivanței de Ziua Națională României și Sărbătoarea Sfântului Andrei.

Peste 600 de permise de conducere, retrase sâmbătă. Consumul de droguri, printre cauze

Polițiștii, polițiștii de frontieră, jandarmii și pompierii au fost la datorie și în penultima zi a minivacanței prilejuite de Ziua Națională a României și Sărbătoarea Sfântului Andrei.

Principalele linii de acțiune au fost prevenirea și combaterea infracționalității, siguranța rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea frontierei de stat și gestionarea eficientă a situațiilor de urgență.

Citește și: Academia de Poliție, închisă până la finalul anului. Studenții, „tratați” cu mâncare stricată

În ultimele 24 de ore, personalul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne a intervenit la 4.234 de evenimente, dintre care 2.754 circumscrise menținerii ordinii publice și 1.480 pentru gestionarea situațiilor de urgență, se arată întrun comunicat al MAI.

În urma acțiunilor din teren, pentru încălcări ale legislației specifice, au fost retrase 611 permise de conducere (dintre care 108 pentru consum de alcool și 7 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise), precum și 296 certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 912 posibile infracțiuni, peste 23% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 146 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 155 de fapte penale.  Față de 18 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În plus, au fost depistate 10 persoane urmărite național sau internațional.

Citește și: Aproape 1.500 de persoane salvate de poliție în 2023. Unde se aflau acestea

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 7.910 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei.

Pompierii au efectuat 18 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 192.000 lei.

În ultimele 24 de ore, echipajele MAI de intervenție în situații de urgență au desfășurat 1.220 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 62 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 11 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.453 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 148.909 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 3 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

Citește și: Șeful Poliției de Frontieră, șeful DIPI MM și rectorul Academiei de Poliție, schimbați din funcții

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te