Infracțiunile clanului Sadoveanu și escrocheriile cu magie. De ce a fost ucis Alișor

DE Adrian Costin | Actualizat: 11.10.2022 - 15:55
Nat Mincă (dreapta) și surorile sale vrpjitoare Rada și Mihalea Mincă. Infracțiunile Sadovenilor includ și escrocherii cu vrăjitoare Foto: Facebook
Trupul neînsuflețit al lui Aly Sadoveanu, adus în țară Foto: Facebook
Florin Răducanu ucigasul lui Alisor Sadoveanu Foto: anaheim.net

Aurel Trandafir, zis Aly Sadoveanu, era unul dintre liderii clanului Sadoveanu din Chitila, grupare infracțională care este printre cele mai temute din București. Mereu au existat conflicte sângeroase cu alte clanuri. Înmormântarea lui Aly Sadoveanu le poate repune pe tapet.

SHARE

Clanul Sadoveanu are baza în orașul Chitila, iar activitatea lor infracţională variază de la trafic de carne vie, proxenetism, cămătărie, rețele de cerșetorie şi răpiri până la furturi de maşini şi din locuinţe, tâlhării şi trafic de droguri.  

În ultimul deceniu s-au implicat în afaceri imobiliare, fiind susținuți de funcționari publici.

Astăzi, Fiul minor al liderului clanului Sadoveanu a fost reținut. Acesta i-a cerut 10.000 de euro unei fete pentru a face ritualuri oculte.


Citește și: Bejan, lordul român al drogurilor, a comandat asasinate acasă și-n străinătate: Bebino și un albanez

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Citește și: O polițistă sub acoperire l-a vrăjit pe traficantul Mizdron care vindea cocaină în cluburi de lux

Tot cei din clanul Sadoveanu controlau prostituatele din zona Tunari. 

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

Escrocheriile Sadovenilor cu "reginele" magiei negre din Chitila

În februarie 2011, douăzeci de membri ai clanului Sadoveanu au fost reţinuţi, fiind acuzați de săvârşirea mai multor fapte violente şi a unor înşelăciuni.

Citește și

VIDEO PREMIERĂ Meghan acuză familia regală britanică de rasism și că a dus-o în pragul sinuciderii

Unul dintre liderii clanului Sadoveanu, Remus Mincă, zis Nat, şi concubina acestuia, Roxana Lider, zisă Dalila- nepoata Sidoniei şi fiica Luminiţei- regina magiei negre, şi vrăjitoarea Anita - pe numele real Carmen Chivea erau cercetaţi de procurorii Parchetului Capitalei. Douăzeci de membri ai clanului Sadoveanu, au fost reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute de Parchetul Capitalei, fiind acuzaţi de fapte de violenţă, tâlhării,  înşelăciuni şi favorizarea infractorului. Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare doar pentru zece persoane, însă procurorii au făcut recurs şi cer arestarea întregului grup.  

Citește și: Bejan, lordul român al drogurilor, a comandat asasinate acasă și-n străinătate: Bebino și un albanez

Potrivit procurorilor, Nat Mincă, împreună cu Alișor Sadoveanu și alți membri ai clanului,  au fi ridicat mai multe case în comuna Chitila şi le-au fi mobilat fără să plătească nimic.

Ei au comandat obiecte de construcţie, de finisaj, decoraţiuni interioare, mobilă şi electrocasnice. După ce livrarea mărfii era făcută, agentul însoţitor era ameninţat de rromi şi obligaţi să părăsească zona, fără să plătească factura.

„În alte cazuri, după descărcarea mărfii, ei spuneau că nu au decât euro şi trebuie să-i schimbe pentru a achita marfa. Plecau în două maşini spre o casă de schimb valutar sau spre un bancomat pentru a scoate lei după card. Pe drum, îl lăsau în urmă pe însoţitorul mărfii şi se pierdeau în trafic", au arătat procurorii.

Cu facturile neplătite, mulţi şoferi s-au întors să încarce marfa, dar aceasta ori era luată de ceilalți membri ai clanului, ori erau ameninţaţi sau chiar bătuţi.

„Doar într-un singur caz de infracţiune a fost livrată în Chitila un set de mobilă scumpă, în valoare de 140.000 de euro", se arată în acest dosar. În acest dosar, prejudiciul a fost estimat la mai multe sute de mii de euro. 

În urma acestui dosar, Aurel Trandafir, zis Alișor Sadoveanu a fost condamnat la 6 ani și patru luni de închisoare pentru tâlhărie, dar a fugit din țară și nu a făcut nicio zi. Pentru acest lucru era dat în urmărire internațională.

Liderul Sadovenilor, Nat Mincă și dosarul vrăjitoarelor care au escrocat-o pe Oana Zăvoranu

În decembri 2016, vrăjitoarea Melissa şi vrăjitoarea Vanessa au fost condamnate, de Tribunalul Ilfov, la câte trei ani de închisoare în cazul escrocării Oanei Zăvoranu. 

Rada Mincă (cunoscută ca Melissa) şi Roxana Lider (cunoscută ca Vanessa), cele două vrăjitoare care o amenințau cu vrăji negative pe Oana Zăvoranca, au reușit să-i convingă pe judecătorii Curții de Apel București să le acorde o pedeapsă mai ușoară. Cele două au primit o pedeapsă cu suspendare de trei ani de închisoare. Instanţa a mai dispus ca Roxana Lider şi Rada Mincă să îi plătească, în solidar, Oanei Zăvoranu daune morale de 10.000 de euro rezultate din infracţiunea de şantaj.

S-a mai constatat că autoturismul Porsche Cayman ce a făcut obiectul infracţiunii de înşelăciune a fost restituit Oanei Zăvoranu. Procurorul de caz au arătat, în rechizitoriu, că vrăjitoarele Vanessa şi Melissa au determinat-o pe Oana Zăvoranu să încheie contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri mobile şi imobile, printre care şi autoturismul Porsche Cayman al acesteia. Oana Zăvoranu a fost deposedată astfel de bunuri şi bani, iar ulterior a fost şantajată şi ameninţată de Roxana Lider şi Rada Mincă.

Judecătorii au menținut totodată și decizia de achitare din primă instanță în cazul celorlalte şapte persoane judecate în dosar. E vorba de Sava Craiff Buzea, zis Manix, Ion Constantin, Ştefan Mincă, zis Rosovelt, Ştefan Ionuţ Voicu, Elena Ştefan, Sebastian Dobrescu şi Remus Mincă, zis Nat.

Dosarul a fost unul complex. Procurorul Maximilian Bălăşescu care se ocupase inițial de caz a fost și el condmnat definitiv în 2013 la cinci ani de închisoare după ce ar fi cerut mită 300.000 de euro pentru a închide dosarul. Cazul a fost preluat de alți procurori.

Interceptări din dosarul vrăjitoarelor

Relevante sunt însă interceptările din dosar:

VANESSA: E cu mine! Vagaboanta, OANA ZĂVORANU, mi-a dat telefon; i-am răspuns; să vezi ce-i fac în seara asta! Mi-a dat telefon azi şi i-am ridicat tonul! că: … „ Vreau să vin şi eu la tine! … Să fac şi eu lucru, să fac şi eu aşa, să continui şi eu aşa, … Să-mi meargă şi mie bine!”
MINCA REMUS „NAT”, CONCUBIN: Fă, ce spui? Ea?!
VANESSA: Ea! Aşa-i! Mi-a zis: „ Am făcut contract la … tv, şi am nişte bani, şi cutare, … şi cutare, … şi nu ştiu ce, … Vreau să-mi fie bine! De mâine- zice- chiar şi-n întuneric, când poţi tu, primeşte-mă ca sa vin, căci vreau să vorbesc ceva cu tine!”
NAT: O fi bine sa vina!?!
VANESSA: Să mor eu, când o veni, … Ştiu eu de ce vine! Nu vrea să-mi facă nimic, … dar vrea să mă tragă de limbă în privinţa „băiatului!”, ai auzit? Şi, … o să-i zic: „ Crezi că tu vii cu jargoane d’astea, …? Nu ştii că sunt vrăjitoare şi cunosc multe?! N-am ce să discut cu tine!
NAT: Daa, normal! Şi, în primul rînd, trebuie sa-i spui „ am foarte multă treabă, se apropie sărbătorile, .. acuma-i post! Acuma cu „ăla” nu se poate lucra, nu mai sunt probleme de rezolvat!”
VANESSA: Să-i spun aşa: „Uite am început să reiau treaba pentru tine, dar după sărbători, -pentru ca am intrat în postul Crăcinului, şi tu ştii că eu lucrez cu Dumnezeu, – eu, nu pot să mă mai bag să fac nimic!”

Alișor conducea o rețea de cerșetorie în SUA

Înainte de condamnare, Alișor Sadoveanu a fugit în Franța, acolo l-a cunoscut pe Florin Răducanu, care lucra ca gunoier. Însurat și cu doi copii, românul originar din județul Buzău nu o ducea tocmai bine. La un moment dat,Sadoveanu l-a întrebat dacă nu vrea să meargă cu el în SUA, ca „să-l facă om”.

Pentru că urmau să treacă frontiera în mod ilegal, Alișor i-ar fi comunicat acestuia că are nevoie de 20.000 de dolari. Pentru că românul angajat să ridice gunoiul nu avea bani, Alișor s-ar fi înțeles cu el să plătească în locul lui, iar din ce va câștiga odată ajuns în America, Răducanu să-i returneze 40.000 de dolari.

În SUA, Răducanu și nevasta lui urmau să iasă la cerșit, mai ales că aveau doi copii mici, ceea ce prezenta un avantaj coform publicației Gândul. 

Ucis de furie

Alișor Sadoveanu și oamenii săi controlau o puternică rețea de cerșetori aduși în Los Angeles din toată România.

Florin Ilie, fratele lui Florin Răducanu, a dezvăluit pentru Gândul că știa de la cumnata lui că acolo existau cerșetori proveniți din Craiova, Râmnicu Vâlcea și Satu Mare și județul Ilfov, care lucrau exclusiv pentru Alișor Sadoveanu, care le colecta aproape toți banii câștigați.

Timp de patru ani, Florin „Americanu” așa cum îi plăcea să se recomande, ar fi ieșit la cerșit aproape zilnic. Mai mult, la un moment dat soția lui a mai născut un copil, fapt care a suplimentat și mai mult câștigurile. Făceau chiar și 1.000 de dolari pe zi. Dar banii erau înacasați aproape toți de către Aly Sadoveanu. 

La un moment dat, Florin Răducanu a cumpărat două mașini, pe care trebuia să le trimită în țară prin intermediul firmei de vânzâri second-hand a lui Alișor. Dar mașinile nu au ajuns în România, iar Florin Răducanu i-a cerut socoteală. În replică, Sadoveanu l-ar fi amenințat cu bătaia.

„I-a zis să tacă din gură, că nu s-a născut el înaintea lui și că dacă este nevoie, trimite o echipă de 15 inși să-l calce în picioare. De fapt, în ziua în care Sadoveanu a fost împușcat de fratele meu, îl chemase să-l bată. Când a văzut că nu mai are scăpare, Florin a scos pistolul și a tras. A tras din disperare, nu a vrut să-l omoare”, a mai declarat Florin Ilie pentru Gândul.

Aurel Trandafir (42 de ani) , zis Aly Sadoveanu a fost executat în Anaheim, SUA, la 24 ianuarie, de partenerul său de infracțiuni, Florin Răducanu (37 de ani), zis Americanul. Ucigașul a fugit în Mexic, iar poliția americană nu mai are nicio informație despre el.

Trupul său neînsuflețit va fi adus în țară în această seară cu un zbor cargo.

 

 

 
 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te