Bejan, lordul român al drogurilor, comanda asasinate acasă și-n străinătate: Bebino și un albanez

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 18.05.2023 - 17:30
Bejan, lordul român al drogurilor, a comandat asasinate acasă și-n străinătate: Bebino și un albanez Foto: Facebook

Interlopul Marian Bejan, considerat lordul român al drogurilor este acuzat că ar fi comandat asasinarea unui proxenet albanez în Elveția și uciderea interlopului Bebino în România.

SHARE

Autoritățile elvețiene au emis un madat de arestare pe numele lui Marian Bejan pentru că acesta ar fi comandat asasinarea unui proxenet albanez, în Elveția, în 2018. 

Procurorii DIICOT și polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au descins, joi, în luxosul apartament de pe Șoseaua Nordului, din București, în care Marian Bejan își executa arestul la domiciliu.

Citește și: Interlopul cu brațele amputate: Jur că mă răzbun cu mâna mea! Medicii încearcă să-i replanteze una

Albanezul a fost urmărit cu mașina, iar într-o zonă necirculată, automobilul său a fost acroșat și oprit. Ulterior, bărbatul ar fi fost bătut cu bestialitate, de Bejan și doi complici, până când nu ar mai fi dat semne de viață. Totuși, albanezul a supraviețuit atacului, astfel că asasinatul a rămas doar la nivel de tentativă.

Oamenii lui Bejan au fost prinși de autoritățile elvețiene, arestați și, în cele din urmă, condamnați definitiv. În timp ce aceștia se aflau în detenție, liderul interlop originar din Bârlad le-ar fi trimis bani, din România, pentru a-i convinge să mintă în așa fel încât să limiteze cât mai mult gradul său de participare la faptă.

Bejan se afla în arest la domiciliu în România, din 2020, dar procurorii au făcut acum câteva zile o percheziție la domiciliul acestuia și l-au reținut pentru 24 de ore. 

Citește și: Ca să fie împreună, polițista ce păzea un interlop în pușcărie a demisionat. Liber, el a părăsit-o

În locuința lui Bejan s-au găsit 43.000 de euro, diamante, bijuterii din aur și mai multe documente.

Procurorii au date cu privire la faptul că, lăsat de instanță să stea acasă, Marian Bejan a continuat să-și dirijeze afacerile, mai ales că apartamentul din Sectorul 1 se transformase într-un loc de întâlnire cu alți lideri interlopi violenți, așa cum sunt membrii clanului Duduianu.

Bebino abia a scăpat cu viață, dar a rămas fără două degete

Înainte să fie arestat, Marian Bejan reușise să se impună pe piața drogurilor din Capitală. La un moent dat a intrat în conflict cu Marius Alecu, zis Bebino, membru al grupării Sportivilor.  

Pentru acest omor, l-a angajat pe Cezar Petcu, zis Joe, un cunoscut de-al său din zona Tei Toboc, căruia i-ar fi spus că îi dă 10.000 de euro pentru viața rivalului său din cartierul Berceni.

Deoarece Joe a considerat că 10.000 de euro este o sumă prea mică pentru o crimă, a accepta să bage cuțitul în Bebino, dar să-i provoace doar răni superficiale.

În ianuarie 2020, Bebino a fost atras într-o ambuscadă și a fost tăiat de mai multe persoane, pe o stradă din Tei Toboc. În urma loviturilor, acesta și-a pierdut inclusiv două degete, conform Gândul.

O încăierare între membrii Clanului Spotivilor și o grupare rivală s-a lăsat cu înjunghierea lui Bebino după un atac condus de interlopul Cezar Petcu, zis Joe, în ianuarie 2020.

Bebino a fost la un pas de moarte pentru că suferise mai multe răni grave. El a rămas, de altfel, fără două degete care i-au fost amputate cu sabia. 

Bebino şi doi membri ai unui clan rival, Cezar Roberto Petcu, zis Joe şi Constantin Mohamed Ionescu, au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor.

Citește și: VIDEO Interlopul Bebino, dușmanul lui Mircea Nebunu, arestat pentru amenințări pe net și proxenetism

Bebino ar fi scos cuțitul și i-ar fi tăiat gâtul lui Florin Împușcatu, unul dintre adversari. Ulterior, a fost tăiat, la rândul său, pe tot corpul, pierzându-și inclusiv două degete. Tot atunci, Marian Romeo Mitică, zis Chioru, care îl însoțea pe Bebino, a reușit să scape cu fuga.

Apoi, Bebino ar fi dat procurorilor DIICOT mai multe detalii legate de modul în care funcționa gruparea de trafic de cocaină conduse de Marian Bejan .

Femeia gardian care-l păzea pe Bejan s-a îndrăgostit de el

Ajuns la închisoare, Marian Bejan nu a stat departe de scandaluri. În cursul anului 2021, în timp ce era încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, liderul interlop a început o relație amoroasă cu o femeie ofițer, care, imediat după ce deținutul a fost eliberat și plasat în arest la domiciliu, a demisionat pentru a continua relația cu el.

Totuși, tânăra angajată a Penitenciarului Mărgineni nu a avut noroc în dragoste și a demisionat degeaba, în condițiile în care, imediat după ce a fost liber, Bejan ar fi pus punct relației.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te