Parlamentului European oferă mii de porții de mâncare pentru persoanele nevoiașe

DE Adelina Sahlean | 22.05.2020 - 15:11
Foto: Captura Video

Parlamentul European oferă mâncare gratuită medicilor și persoanelor nevoiașe din localitățile unde are sedii, iar flota de automobile și camioane a instituției a fost pusă la dispoziția autorităților locale pentru transportul de provizii.

SHARE

Legislativul european a contactat autoritățile locale pentru a-și oferi sprijinul în gestionarea consecințelor crizei în Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg – cele trei locuri principale de desfășurare a activității, iar inițiativele sunt derulate în parteneriat cu ONG-uri.

Astfel, pe lângă activitățile principale ale Parlamentului, președintele PE, David Sassoli, a oferit sprijinul PE autorităților locale care asigură mâncare, adăpost și un centru de testare COVID-19, potrivit unui comunicat al instituției, potrivit G4media.

„Suntem cu toții implicați într-o situație de urgență care afectează viețile oamenilor. Această criză trebuie să ne împingă pe toți, inclusiv instituțiile, să dăm un exemplu bun”, a declarat președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Bruxelles. Parlamentul European oferă aproximativ 7.000 de porții de mâncare pe săptămână, începând cu 14 aprilie, distribuite în colaborare cu diverse asociații caritabile: Resto du Coeur Saint Gilles, DoucheFLUX, Crucea Roșie, Mother Teresa și CPAS Ixelles. De asemenea, Parlamentul a început să livreze mâncare pentru personalul medical din spitalul Saint Pierre.

În plus, 100 de femei vulnerabile au beneficiat de un adăpost în clădirile PE din Bruxelles. Începând cu 29 aprilie, Samusocial din Regiunea Bruxelles gestionează instalațiile complet echipate în clădirea Kohl a PE. Parlamentul furnizează, de asemenea, serviciile de catering aferente, 7 zile pe săptămână, într-o cafenea care a fost reorganizată pentru a respecta toate măsurile de precauție.

De asemenea, Parlamentul European a pus la dispoziție o parte din flota sa de automobile și de camioane pentru transportul de provizii și mâncare oferite asistenților medicali și medicilor.

Strasbourg. Parlamentul cooperează cu Crucea Roșie la nivel local în coordonare cu orașul Strasbourg și furnizează 500 de porții de mâncare pe zi, șapte zile pe săptămână pentru persoanele aflate în dificultate.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -