”La dezbaterile din cauza privind un fost președinte al Senatului, procurorul de ședință a formulat concluzii în sensul neîntrunirii tipicității faptei pe baza evaluării proprii a probelor administrate in cursul urmăririi penale și a judecății, conform ART. 67 Alin. 2 din Lege nr 304/2004. Concluziile procurorului de ședința nu condiționează posibilitatea Ministerului Public de a promova căi de atac împotriva hotărârilor judecătorești, având în vedere rolul Ministerului Public de a apăra interesele generale ale societății”, se precizează în comunicatul Parchetului General.
Citește și: Covid face ravagii la Muntele Athos. Stareţul Mănăstirii Esfigmenu, atac la cei care neagă pandemia
În 2020, chiar Parchetul General l-a trimis în instanță pe Călin Popescu Tăriceanu sub acuzația de abuz în serviciu și complicitate la uzurparea de calități oficiale. Fostul președinte al Senatului era acuzat că a refuzat să pună în aplicare o decizie judecătorească care-l viza pe senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu. Senatorul Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în martie 2015, prin decizie definitivă.
Cristian Marciu a fost declarat incompatibil pentru ca a făcut afaceri cu Consiliul Judetean Girgiu, în perioada 2008-2012, el fiind consilier județean. Marciu trebuia să piardă de îndată orice funcție publică și să nu mai poată ocupa o alta, vreme de 3 ani.
Orban, categoric împotriva oricărei formule de Guvern cu PSD: „Dacă se va face, plec din PNL”
În martie 2017, la 2 ani de la rămânerea definitivă a deciziei judecătorești, timid, ANI a cerut Senatului să constate încetarea calității de senator a lui Cristian Marciu.