Pandemia a dublat divorțurile: „Nu te mai suport în casă cu mine!”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 08.02.2021 - 11:04
Foto: superbebe.ro

În anul 2020, foarte multe cupluri nu au rezistat presiunilor de tot felul cu care pandemia a venit la pachet și au divorțat. Dacă până mai ieri erau foarte activi și ocupați, deodată s-au trezit închiși într-un apartament-cușcă, plin de tensiune și de nesiguranță, scrie b365.ro.

SHARE

Pandemia a fost, se pare, o piatră de încercare, un examen pentru mulți dintre cei care credeau că se vor iubi veșnic. Dacă în anul 2017, la fiecare 5,2 căsătorii, se înregistra un divorț, acum pandemia a schimbat totul. În 2020, un divorț s-a înregistrat la 2,7 căsătorii, conform datelor INSSE.

Clienții avocaților specializați în divorțuri din București, de exemplu, sunt, în special, oameni tineri și foarte tineri, urbani, educați, oameni care cred că pirostriile nu trebuie să fie puse pe viață. Sunt cei care se tem să iubească, cei care se despart ușor.

“Mulți se reprezintă singuri, nu se mai duc la avocat sau la notar, că nu au bani de onorarii pe criza asta, un proces costă pina in 2000 de lei. Tinerii de astăzi nu mai fac compromisuri, am clienți care spun nu mă bate, nu bea, doar că nu mai pot continua, nu este ceea ce vreau, îmi irosesc viața. S-au schimbat generațiile, au altă mentalitate, nu mai stau în relații în care nu se întâmplă nimic, sunt generația celor care nu mai votează cu Ion Iliescu. Pe vremea lui taică-meu nu exista așa ceva, era veșnic fidel, cei bătrîni nu aveau internet ca să se uite la femei dezbrăcate”, a declarat, pentru b365.ro, avocata Lavinia Sovagau.

“În general divorțează tinerii din Bucureșți, între 30 și 50 de ani, dar am avut și o clientă de 75 de ani care a divorțat ca să facă partaj, dacă moare înaintea soțului să nu-i rămînă lui totul, să nu-i rămână nimic de la ea. Nu mai merg relațiile, clienții mei sunt educați, sunt angajați, au venituri, nu am muncitori necalificați. De ce divorțează? Nu se mai înțeleg, și-au găsit pe altcineva, nu mai vor să rămână împreună. Un motiv este și alcoolul, am mulți care beau, se bea mult. Atunci când sunt și copii e și mai traumatizant, am avut un caz cu doi copii, au rămas cu mama. Oricât ai fi de înțelept, și niciodată nu ești înțelept, chiar dacă mai lași de la tine, nu răspunzi, încerci să meargă bine, să nu audă copiii că va certați, copii tot văd și aud, văd o grimasă, simt tensiunea din familie încă de când sunt foarte mici. Am avut copil de șase ani care spunea “tati are o prietenă”. Se despart civilizat, dar am avut și bălăcăreală în instanța că erau nevorbiti, adună multe reproșuri. Sunt diferiți de generațiile noastre, s-au căsătorit din dragoste, numai din dragoste, dar uite că dragostea trece prin stomac”, a explicat avocata.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te