Care este ce mai bună pâine - neagră, albă, cu semințe? Conține mai multe fibre decât pâinea preparată cu maia
Pâinea pe care oamenii trebuie să o consume zilnic. Conține mai multe fibre decât pâinea preparată cu maia. Nutriționiștii o recomandă pentru că ajută la digestie mai rapidă și oferă energie pe tot parcursul zilei.
Pâinea recomandată pentru consum zilnic conține mai multe fibre decât pâinea cu maia. Nutriționiștii o recomandă deoarece sprijină digestia și oferă energie pe tot parcursul zilei.
Pâinea cu maia este adesea considerată cea mai sănătoasă opțiune, ceea ce poate fi adevărat în unele cazuri, dar există o altă pâine pe care ar trebui să o consumi zilnic.
Pâinea cu maia este adesea considerată forma evoluată de elită a pâinii, datorită procesului său lent de fermentare, care folosește un aluat mai bun în loc de drojdie. Pentru mulți, beneficiile pentru sănătate nu sunt singurul motiv pentru care o apreciază.
Pâinea pe care oamenii trebuie să o consume zilnic. Conține mai multe fibre decât pâinea preparată cu maia
Pâinea cu maia are adesea o aromă mai intensă și o textură crocantă, mai ales atunci când este prăjită cu unt. Însă, potrivit Fundației Britanice a Inimii (BHF), există o altă pâine pe care oamenii ar trebui să o consume zilnic. De asemenea, au demontat unele mituri despre efectele pâinii cu maia asupra sănătății intestinale.
Nutriționistul Victoria Taylor, consultant în cadrul Fundației Britanice a Inimii, a declarat că pâinea cu maia poate fi o alegere bună pentru unii oameni, însă pâinea integrală ar trebui consumată în mod obișnuit.
Citeşte şi: Cum arată cea mai veche bucată de pâine coaptă, cu drojdie? A fost făcută acum 5.000 de ani
Ea a explicat: „Procesul de fermentare al pâinii cu maia înseamnă că aceasta poate avea un indice glicemic mai scăzut decât pâinea obișnuită. Asta înseamnă că nivelul zahărului din sânge crește mai lent și, prin urmare, ar putea fi o opțiune mai bună pentru persoanele cu diabet.”
De ce să alegem pâinea integrală în locul celei cu maia
Maiaua este făcută în principal din făină albă, iar BHF recomandă în schimb cerealele integrale, datorită conținutului lor mai mare de fibre.
Victoria a spus: „Pâinea integrală are un conținut mai ridicat de fibre, un element esențial al unei diete sănătoase. Deși este în regulă să consumi pâine albă ocazional, pentru consum zilnic, opțiunea mai bună este pâinea integrală.”
„De asemenea, fiți atenți la conținutul de sare al pâinii. Aceasta este una dintre principalele surse de sare din dietele noastre, iar pâinea preparată în brutării are adesea un conținut mai mare de sare decât cea cumpărată din supermarket. Astfel, deși poate părea mai sănătoasă, pâinea cu maia de la brutărie poate fi mai sărată decât pâinea obișnuită.”