VIDEO Pădurea din Ardeal, cel mai înfricoșător loc din lume. Au dispărut copii, un cioban cu 200 oi

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.08.2024 - 08:21

Pădurea Hoia Baciu de lângă Cluj Napoca, cel mai înfricoștăr loc, unde apar OZN-uri și dispar oameni a fost subiectul mai multor reportaje. Loucul atrage străinii pentru că nimic nu crește acolo.

SHARE

Copacii formează un oval uniform, un luminiș, unde nu crește nimic și unde, de când există înregistrări oficiale, nu a mai crescut nimic. „Odată, când am venit aici”, spune Alex, ghidul nostru, «am găsit 60 de oameni din București încercând să deschidă o poartă către o altă dimensiune».

VIDEO Pădurea din Ardeal, cel mai înfricoșător loc din lume. Au dispărut copii, un cioban cu 200 oi

Aceasta este Hoia Baciu, chiar lângă Cluj-Napoca, al doilea oraș din România, în adâncurile Transilvaniei. A fost numită cea mai înfiorătoare pădure din lume, arată jurnaliști britanici de la Independent.

Acest luminiș este, se presupune, cel mai înfiorător loc din pădure. Acesta sfidează cercetările pedologilor și atrage vrăjitoare românce, americani mânuitori de săbii și oameni care încearcă să curețe pădurea de rău prin intermediul yoga.

Citește și: Misterele Pădurii Hoia-Baciu. Ce se întâmplă în „Triunghiul Bermudelor” din Transilvania?

În lumea anglofonă, cuvintele „Transilvania” și „Halloween” evocă un Edward Cullen de dinainte de Twilight care escaladează zidurile castelului său. Însă turiștii care vin în România pentru o experiență Dracula riscă să plece dezamăgiți.

România nu aduce multe ct legenda lui Dracula. Omonimul său - Vlad Dracul sau, mai frecvent, Vlad Împăratul - este un erou național. Iar Castelul Bran, cea mai explicită atracție cu tema Dracula, nu are decât o slabă legătură cu creația lui Stoker. Așa că iată-mă aici, într-un tur nocturn al pădurii Hoia Baciu, încercând să găsesc o sperietură adevărată în Transilvania toamnei.

Numită după un cioban care a dispărut în pădure cu o turmă de 200 de oi, Hoia Baciu a intrat în atenția internațională în 1968, când Emil Barnea, un tehnician militar, a fotografiat ceea ce el susținea că este un OZN.

Ceea ce diferențiază această poveste de alte revendicări OZN este faptul că Barnea nu avea nimic de câștigat din raportarea apariției și avea totul de pierdut. Guvernul comunist echivala credința în paranormal cu nebunia și cu sabotarea statului, iar Barnea și-a pierdut locul de muncă într-o țară care nu avea niciun sprijin pentru cei concediați.

Astăzi, vizitatorii pădurii raportează simptome ciudate - greață, anxietate, sentimentul de a fi urmărit - și defectarea dispozitivelor electronice. „Ectoplasmele” sunt văzute în mod obișnuit de alergătorii suficient de curajoși să intre. Alex ne arată imagini cu pădurea fotobombată de figuri obscure. Una dintre ele arată un bărbat îmbrăcat în haine tradiționale din nordul României - o fantomă foarte locală.

Alex și copacii lui bântuiți

Lui Alex îi place să păstreze o distanță sănătoasă față de miturile pădurii - cum ar fi povestea fetiței de cinci ani care a dispărut în pădure și a reapărut ani mai târziu, neschimbată și în aceleași haine - dar nici măcar el nu este imun la legendele din Hoia Baciu. Inițial, întrebasem dacă putem campa în pădure peste noapte, după ce mi se spusese că este posibil. El mă refuzase politicos, dând vina pe vremea de octombrie.

Dar se pare că lui Alex nu-i place să doarmă în pădure. Prima dată când a campat peste noapte, îmi spune el, odată ajunși în pădure, el și prietenii lui au fost treziți mereu de „un zgomot foarte puternic de copite, ca al unui cal sau al unei căprioare deosebit de mari”. De fiecare dată când scoteau capul din cort pentru a investiga, zgomotul înceta. Data următoare, a dormit într-un hamac pentru a se apropia mai mult de ceea ce provoca zgomotul. Vizita lui a fost întreruptă când un liliac s-a izbit de fața lui.

Amurgul a trecut, soarele a apus, iar noi suntem singuri într-o pădure densă și întunecată. Sau suntem singuri?

Ne îndreptăm lanternele spre copacii deformați - mulți copaci de aici cresc în zig-zag sau în spirală, un fenomen care nu a fost explicat în mod plauzibil de niciunul dintre oamenii de știință care au venit să investigheze. Mai mult decât atât, fiecare copac care spiralează o face în sensul acelor de ceasornic.

Îl întreb pe Alex care este cel mai înfiorător lucru care i s-a întâmplat în excursii. „Ei bine, a fost un bărbat care a înnebunit, crezând că a întâlnit un demon. Tocmai își făcuse un tatuaj masiv cu un demon pe piept, ca să se ferească de demoni.

„Dar cel mai înfricoșător lucru i s-a întâmplat colegului meu. Odată a făcut un tur de noapte prelungit, unu la unu, cu un om foarte morbid care vorbea despre obsesia lui pentru moarte, despre cum îi plăcea să fie cu oamenii în timp ce mureau, să-i privească murind. A fost o noapte lungă pentru Marius”.

O parte a pădurii cu aspect inocent

Alex și Marius sunt faimoși în Japonia, unde 20 de milioane de oameni au urmărit un documentar despre vânătoarea de fantome din Hoia Bacu în 2015. Au parcurs un drum lung din 2013, când se gândeau să înceapă o afacere care să ducă turiști în pădure, iar prietenii lor au declarat că sunt nebuni. „Au spus: „Chiar și localnicii sunt prea speriați să vină în pădure, străinii vor crede că îi veți duce într-un loc întunecat și înfiorător și apoi le veți smulge rinichii”.”

Ajungem la un copac care a crescut în arc de cerc. Poate că acesta este portalul către o altă dimensiune. Trecem prin el, iar Alex ne spune să ne punem o dorință - unii localnici cred că „energia” pădurii poate fi folosită pentru bine, spune el.

Și acum ieșim să vedem orizontul orașului Cluj-Napoca. Nu au fost extratereștri. Nici fantome. Nici momente de teamă - doar un sentiment ciudat de oboseală trăit de o altă femeie din tur.

Dar apoi, îmi amintesc cuvintele lui Alex înainte de a porni la drum: „Pădurea este bântuită doar dacă îți aduci propriile fantome”.

Dacă programați o vizită, faceți-o însoțit de un ghid.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te