Orele trec în defavoarea fetiței sechestrate de tată său. Ce fac autoritățile

DE Vlad Alexandru | 05.05.2023 - 12:16
Bărbatul care și-a sechestrat copilul are în sufragerie butelia pregătită Foto: capturi video

Sunt mai bine de 20 de ore de când un bărbat își ține sechestrată în casă fetița de numai cinci ani și amenință că o ucide. Psihiatrii spun că orele trec în defavoarea copilului.

SHARE

Un copil este sechestrat de propriul tată de mai bine de 20 de ore, în comuna Chiajna din județul Ilfov. Bărbatul a luat această decizie în urma unui scandal cu mama copilului. A agresat-o pe femeie, a dat-o afară din casă apoi s-a încuiat cu copilul său. 

Din nefericire, bărbatul a amenințat că va arunca locuința în aer. Acesta are trei butelii cu el. Negociatorii încearcă să-l facăî să renunțe la această formă de protest însă orele trec în defavoarea fetiței.

Orele trec în defavoarea fetiței sechestrate de tată său. Ce fac autoritățile

Este cea mai lungă negociere din istoria Poliției. Negociatorii nu au reușit, timp de 20 de ore să îl convingă pe bărbat măcar să își elibereze copilul. 

Citește și: Copil de cinci ani, ținut ostatic de propriul tată de mai bine de 20 de ore. Ultimele date

Pe măsură ce timpul trece, acesta devine tot mai obosit și nu este exclus riscul ca el să acționeze greșit. 

”Aici depinde de strategia negociatorilor”, este de părere psihiatrul Gabriel Diaconu.
 
”Deocamdată echipa de psihologi a reușit să temporizeze acțiunea, deși timpul inițial câștigat de ei, după pasajul celor 24 de ore, ar putea să devină o apăsare.
 
În negocierile lungi oboseala, claustrația, prezența permanentă a forțelor de ordine afară, lipsa de libertatea relativă devin stressori proximali adiționali pentru făptaș și pot, la un moment de nerăbdare sau epuizarea resursei conversaționale să precipite un pasaj la act.
 
 
Pentru echipele de intervenție siguranța agresorului nu e primară, doar siguranța victimei. Dacă pot proteja victimei, n-au să ezite să-i facă rău agresorului.
 
Finalmente, pentru comandament dorința e să se rezolve oricum, numai să se rezolve.
 
Următoarele ore vor fi, treptat, hotărâtoare. Dacă oricare dintre cele spuse mai sus nu a fost deja clarificată, cimentată și aplicată, s-ar putea că această situație să aibă un final nefast. E o miză pe care o înțeleg toți profesioniștii deplasați acolo”, a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

A cerut cereale și lapte pentru fetiță

Reprezentanții Poliției au anunțat că bărbatul a cerut lapte și cereale pentru fetiță și anchetatorii s-au asigurat că cea mică este bine. 
 

”Bărbatul a avut grijă de minoră, aceasta nu a suferit vătămări corporale, bărbatul nu a fost agresiv cu aceasta. Negociatorii Poliţiei Române au deschis un canal de comunicare cu acesta încă de aseară, au comunicat permanent în

mod direct cu bărbatul care, până la această oră, nu are revendicări, însă ceea ce este foarte important de precizat este că bărbatul are grijă de minoră, aceasta nu a suferit leziuni corporale, se află în afara oricărui pericol la acest moment.

 De asemenea, acesta a solicitat hrană pentru minoră, hrană care a fost dusă de către negociatorii Poliţiei Române, a fost oferită.

Citește și: Momentele cumplite prin care trece fetița sechestrată de tată. Psiholog: Fiecare minut îi pare o zi

Poliţia Română, prin structurile prezente la faţa locului, doreşte o soluţionare amiabilă a acestui eveniment, drept pentru care desfăşurăm toate activităţile din competenţă", a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Și mama fetiței este în apropierea case unde bărbatul i-a sechestrat copilul. Este pregătită să negocieze cu soțul însă acesta nu a vrut până acum să discute cu ea. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te