Bărbatul care și-a sechestrat fetița de cinci ani a cerut hrană pentru ea. În ce stare este copilul

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.05.2023 - 10:49
Bărbatul și-a sechestrat copilul Foto: Captură Observator

Poliția a anunțat că bărbatul care își ține copilul sechestrat de aproape 20 de ore a cerut polițiștilor veniți la fața locului mâncare pentru copil. Negociatorii i-au dus produsele oferite.

SHARE

Bărbatul care își ține sechestrată fetița de cinci ani de aproape 20 de ore a cerut de mâncare polițiștilor care se află la fața locului. Un negociator i-a dus alimentele solicitate.  

Conform unor surse Newsweek, acesta a cerut lapte, cereale dar și alte produse.

Bărbatul care și-a sechestrat fetița de cinci ani a cerut cereale și lapte. În ce stare este copilul

Negociatorii Poliției au reușit să stabilească o linie de dialog cu bărbatul care și-a sechestrat copilul. Fetița în vârstă de cinci ani este în stare bună. Tatăl ei a avut grijă de ea. 

La un moment dat a solicitat mâncare pentru copil: lapte, cereale și alte produse.

Citește și: Copil de cinci ani, ținut ostatic de propriul tată de mai bine de 17 ore. Ce vrea bărbatul la schimb

”Bărbatul a avut grijă de minoră, aceasta nu a suferit vătămări corporale, bărbatul nu a fost agresiv cu aceasta. Negociatorii Poliţiei Române au deschis un canal de comunicare cu acesta încă de aseară, au comunicat permanent în

 mod direct cu bărbatul care, până la această oră, nu are revendicări, însă ceea ce este foarte important de precizat este că bărbatul are grijă de minoră, aceasta nu a suferit leziuni corporale, se află în afara oricărui pericol la acest moment.

 De asemenea, acesta a solicitat hrană pentru minoră, hrană care a fost dusă de către negociatorii Poliţiei Române, a fost oferită. Poliţia Română, prin structurile prezente la faţa locului, doreşte o soluţionare amiabilă a acestui eveniment, drept pentru care desfăşurăm toate activităţile din competenţă", a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Sunt momente tensionate în Chiajna încă de ieri de la orele prânzului. După o ceartă cu soția, un bărbat s-a încuiat în casă cu fetița în vârstă de cinci ani.

Citește și: Copil ucis de propriul tată, cu poliția la ușă. Motivul incredibil pentru care nu a acționat urgent

La data de 4 mai 2023, IPJ Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soț și alungată din locuință. 

Bărbatul s-a baricadat în locuință, împreună cu fiica sa minoră, de 5 ani.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din Ilfov, luptătorii SIAS-IGPR, precum și o echipaje din cadrul ISU. 

Activitățile sunt în derulare, iar principalul nostru obiectiv îl reprezintă siguranța minorului”, a transmis seara trecută IGPR.

Clipe decisive pentru negociatori

Psihiatrul Gabriel Diaconu este de părere că următoarele ore sunt decisive în cadrul negocierii cu bărbatului. 

”În negocierile lungi oboseala, claustrația, prezența permanentă a forțelor de ordine afară, lipsa de libertatea relativă devin stressori proximali adiționali pentru făptaș și pot, la un moment de nerăbdare sau epuizarea resursei conversaționale să precipite un pasaj la act.

Coordonarea e cheia. În meta-analize făcute anterior pe negocieri în scenarii similare principalul element de eșec a fost lipsa piramidei clare de autoritate la intervenție, neînțelegerea dintre negociatori și echipele speciale de intervenție, dar și ingerința ”politică” de la nivelul comandamentului polițienesc.
 
 
Nucleul diferenței e că, pentru negociatori, succes înseamnă să nu fie nimeni rănit iar situația să aibă o finalitate pașnică.
 
Pentru echipele de intervenție siguranța agresorului nu e primară, doar siguranța victimei. Dacă pot proteja victimei, n-au să ezite să-i facă rău agresorului.
 
Finalmente, pentru comandament dorința e să se rezolve oricum, numai să se rezolve.
 
Următoarele ore vor fi, treptat, hotărâtoare. Dacă oricare dintre cele spuse mai sus nu a fost deja clarificată, cimentată și aplicată, s-ar putea că această situație să aibă un final nefast. E o miză pe care o înțeleg toți profesioniștii deplasați acolo”, acomentat psihologul pe pagina sa de Facebook.

Cum este afectată fetița de tot acest scandal

Psihologul Mihai Copăceanu este de părere că fetița de cinci ani sechestrată de tatăl său se va confrunta cu sentimente de frică. 

Cea mai puternică emoție pe care o poate simți acest copil la o asemenea vârstă mică, într-o asemenea circumstanță excepțională, este frica. 

Citește și: Momentele cumplite prin care trece fetița sechestrată de tată. Psiholog: Fiecare minut îi pare o zi

O frică puternică și paralizantă, o frică ce induce multă nesiguranță și neîncredere.

O frică acută, intensă față de situația actuală când fiecare minut angoasant pare o zi și o frică față de viitor, de ce se întâmplă, de ce se poate întâmpla, chiar o frică de moarte cu atât mai mult cu cât persoanele în cauză sunt cele mai

 importante din viața ei, care ar trebui să îi ofere siguranță și protecție, cu atât mai mult cu cât a fost martor acest copil la violența domestică.

O frică și o amenințare asupra vieții și integrității sale cu profund impact psiho emoționale”, a precizat psihologul pentru Newsweek.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te