Orban confirmă că el e propunerea PNL de premier

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 15.12.2018 - 10:12
Foto: Inquam Photos/ Virgil Simionescu

Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat, vineri, la Alba Iulia că el este propunerea de premier a liberalilor. Orban a adăugat că egocierile cu UDMR continuă și le-a cerut parlamentarilor maghiari să voteze în conformitate cu voința celor care i-au trimis în Parlament.

SHARE

„Decizia Partidului Național Liberal este foarte clară, a fost luată în Consiliul Național, candidatul la funcția de premier este președintele partidului”, a răspuns Ludovic Orban, atunci când a fost întrebat cine e propunerea PNL pentru postul de premier, în eventualitatea căderii guvernului Dăncilă, potrivit G4media.
În context, Orban a vorbit și despre un buget alternativ, realizat de PNL pentru anul 2019, care ar cuprinde, printre altele, acordarea a 6% din PIB către investiții, în condițiile în care Guvenul României nu a înaintat proiectul de buget de stat, la o lună de la expirarea termenului legal. 

„Este o încălcare gravă a legii săvârșită de guvernul Dragnea – Dăncilă – Tăriceanu, că nu poți să zici că avem un guvern, avem o colecție de slugi care execute ordinele unor lideri politici, care nu dețin puterea informală”, a declarat Orban.
Legat de negocierile cu UDMR, acesta a spus că liberalii sunt în continuare în discuții cu liderii maghiarilor, dar s-a ferit să evalueze direct șasele aceste moțiuni, spunând la un moment dat că ”încercarea moarte n-are”.
„Ne vom bate până la momentul votului la moțiunea de cenzură să convingem cât mai mulți parlamentari să voteze această moțiune pentru a crește șansele de a doptare (…) Am purtat discuții și purtăm în continuare cu cei de la UDMR și îmi exprim încrederea că parlamentarii UDMR vor face cee ace dorește electoratul care i-a votat, vor acționa în conformitate cu voința electoratului maghiar” a spus Ludovic Orban.
Șeful liberalilor a fost prezent la Alba Iulia, unde, alături de Raluca Turcan și Mircea Hava, la o întâlnire a reprezentanților PNL din regiunea de dezvoltare Centru, prilej cu care au adoptat o rezoluție cu o serie de proiecte de infrastructură mare, denumite ”soluția liberal pentru dezvoltarea județelor din Centrul României”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.