Opt persoane reţinute în dosarul construcţiilor fără autorizaţie în Bucureştii Noi - Chitila

DE Elena Andrei | 16.12.2020 - 22:43
sursă Snopes

Opt persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor făcute, miercuri, în Bucureşti şi Ilfov, în dosarul care vizează executarea de lucrări de construcţie fără autorizaţie în zona Chitila - Bucureştii Noi.

SHARE

Poliţia Capitalei a transmis, miercuri seară, că, în urma percheziţilor, poliţiştii au identificat şi ridicat documente de interes în cauză, telefoane mobile, medii de stocare, precum şi peste 52.000 de euro, 48.000 de lei şi 4.300 de dolari.

De asemenea, au fost reţinute opt persoane, acestea urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de DGPMB - Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Unsprezece percheziţii au avut loc, miercuri, în Bucureşti şi în Ilfov, în legătură cu construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe în zona Chitila - Bucureştii Noi.

„Astăzi, 16.12.2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Surse din anchetă, scrie news.ro, au declarat că sunt vizate inclusiv Direcţia Generală de urbanism şi amenajarea teritoriului şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală şi autorizaţii date pentru imobile cu destinaţia de locuinţe din zona Bucureştii Noi - Chitila.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.