Armata rusă, după ce a capturat Peninsula Crimeea, a dislocat în zonă mijloace pentru combaterea diferitelor tipuri de ținte.
Au fost instalate stații radar puternice, sisteme de rachete antiaeriene de tip S-400, precum și alte categorii de armamente, care împiedică adversarul să se apropie de peninsulă la distanțele necesare, din aer, de pe uscat sau de pe mare, pentru a distruge ținte, potrivit defenseromania.ro.
Cu toate acestea, „cetatea indestructibilă” creată de ruși poate fi recucerită, de Forțele Speciale aparținând Marinei și Forțelor Aeriene ale SUA împreună cu Forțele pentru Operații Speciale (FOS) din alte țări, inclusiv din Regiunea Mării Negre, precum Ucraina, România și Georgia.
Citește și
Ciucă, întâlnire cu comandandul Operațiunilor Speciale în Europa pentru securitatea Mării Negre
Trei sferturi dintre români cred că nu le-ar sări nimeni în ajutor în cazul unei agresiuni armate
Potrivit Business Insider, în cazul unui conflict militar, Crimeea va deveni un teritoriu ideal pentru FOS.
Acestea ar trebui să aterizeze în secret pe coastă și să „bruieze” sistemele de apărare antiaeriană și sistemele de comandă și conducere, pregătind un cap de pod pentru invazia forțelor principale.
Adică așa cum a acționat și Rusia pentru a invada peninsula.
Exerciții militare pe baza unui astfel de scenariu s-au desfășurat la începutul lunii mai în România, sub conducerea Comandamentului pentru Operațiuni Speciale al SUA din Europa.
La exerciții au participat Forțele Speciale ale Marinei americane, Beretele Verzi și Forțe Speciale din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA, precum și FOS din alte 11 țări, inclusiv Ucraina și Georgia.