Olandezul suspectat că ar fi ucis-o pe fata din Dâmbovița s-a sinucis

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.09.2019 - 23:19
Olandezul suspectat.

Joop Visscher, olandezul de 47 de ani care este suspectat că a răpit-o și ucis-o pe fetița de 11 ani, din Dâmbovița, s-a sinucis. Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul s-ar fi aruncat în fața unui TIR, pe autostradă.

SHARE

Autorităţile au transmis că olandezul suspectat de uciderea unei fetiţe în judeţul Dâmboviţa ar fi intrat intenţionat cu maşina într-un camion pe o şosea din zona Escharen, Olanda, informează publicaţia De Telegraaf.

Poliţia a presupus iniţial că ar fi fost vorba de un accident, însă în cursul anchetei s-a stabilit că şoferul a vrut să se sinucidă.

Joop Visscher, suspectat că a ucis fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Suţii, Dâmboviţa, a venit în ţară miercuri şi a plecat sâmbătă.

Mihaela Adriana Fieraru, din localitatea Gura Șuții, nu mai era în viață când familia a anunțat dispariția. Fetița ar fi fost omorâtă la jumătate de oră după ce a fost răpită, când se întorcea de la școală, potrivit procurorului de caz.

Citește și Primarul din Gura Șuții, despre cazul Mihaelei, fata de 11 ani răpită și ucisă în Dâmbovița

Acesta putea fi blocat să iasă din ţară dacă procurorii ar fi emis un mandat de aducere, pentru a-l audia ca martor, spune un avocat specializat pe drept penal.

Avocatul Bogdan Păun a declarat, corespondentului Mediafax, că cetăţeanul olandez, principalul suspect în cazul crimei din Dâmboviţa, putea fi împiediat că plece din România.

Citește și Cazul fetiței din Dâmbovița. Un olandez, suspect în cazul morții copilei, ar fi plecat din țară

„Dacă doreau să-l blocheze să plece din ţară, puteau. Puteau emite un mandat de aducere, cel puţin, ca să-l audieze în calitate de martor. În astfel de situaţii iei măsuri urgente. Procedural, aveau toată acoperirea. Nu erau necesare probe concludente. Începi urmărirea in rem şi audiezi persoane care pot da indicii, având în vedere şi imaginile”, a declarat Păun.

Primarul din comuna Gura Şuţii, Constantin Dinu, a declarat, luni, că poliţiştii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de la Primărie şi şcoală încă din ziua anunţării dispariţiei fetei de 11 ani şi că minora se vede pe una dintre înregistrări pe bancheta maşinii.

 

„După ce au fost anunţaţi cei de la Poliţie (despre dispariţie - n.r.), eu în câteva minute am venit la Primărie, după aceea au venit cei de la Poliţia Găeşti, apoi toată Poliţia. Au început verificarea pe camere de atunci, în acea noapte. S-a lucrat încontinuu, au venit echipe mixte, o echipă rămânea la camere de luat vederi la şcoală, pentru că nu numai de la Primărie s-au luat imagini.
S-a refăcut traseul, până s-a ajuns la concluzia că ar fi maşina asta, sâmbătă. Această maşină aparţinea unei firme de transport sau închirieri maşini, de la firma asta au închiriat-o la altă firmă şi la altă firmă şi la persoana respectivă (...). Pe camera de la Primărie se vede (fata - n.r.) cum era cu îmbrăcămintea, cu pantalonaşul roz, cu hanoracul gri, se vede trântită pe bancheta din dreapta maşinii", a spus Constantin Dinu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te