O sportivă de 24 de ani a recuperat una din crucile aruncate în mare de Bobotează

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.01.2020 - 16:43
Foto: News.ro

O sportivă în vârstă de 24 de ani, Antoanela Manac, a recuperat, luni, una din cele trei cruci aruncate în mare de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, spunând că obiectivul său acum îl reprezintă calificarea la Jocurile Olimpice.

SHARE

IPS Teodosie a spus că nu a avut emoţii să iasă cu barca pe mare, afirmând că se aştepta ca valurile să fie mai mari. Peste 10.000 de credincioşi au asistat la ceremonia religioasă de pe faleza Cazinoului din Constanţa.

IPS Teodosie a pornit, la ora 11.30, în tradiţionala procesiune de Bobotează, de la Catedrală până pe faleza Cazinoului, acolo unde a avut loc ceremonia religioasă, într-o şaretă trasă de doi cai negri

De la ora 12, ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba de Sfinţire mare a apei pe faleza Cazinoului. La sfârşitul acesteia, IPS Teodosie s-a urcat într-o barcă pneumatică, supravegheat de mai mulţi scafandri, şi a mers spre larg unde a aruncat cele trei cruci.

Aproximativ 20 de persoane aflate pe o ambarcaţiune au sărit după acestea şi le-au adus la mal. O premieră a reprezentat prinderea crucii şi pentru Antoanela Manac, o sportivă de 24 de ani, care a sărit şi anul trecut, dar acum a reuşit să prindă crucea.

„Am sărit şi anul trecut. Pentru prima dată în viaţă mi-a fost frică să intru în apă pentru sănătatea mea, fiind studentă la medicină ştiam la ce riscuri pot să mă expun şi îmi era frică de un şoc termic. Dar nu a fost cazul, când am intrat în apă m-am simţit foarte bine, doar mâinile mi-au fost puţin îngheţate, dar am reuşit să ajung până la cruce, am luat-o,      mi-am atins obiectivul”, a declarat jurnaliştilor Antoanela Manac, potrivit News.ro. 

Ea a mai afirmat că merge să se antreneze, dorind să se califice la Jocurile Olimpice.

„Acum mă duc să mă antrenez, mă aşteaptă o pregătire mai intensă pentru că până în luna mai se pot face calificările pentru Jocurile Olimpice şi acesta este obiectivul meu principal. Fac înot de performanţă de mică, iar de patru ani m-am reprofilat pe triatlon şi triatlonul a devenit pasiunea mea”, a povestit sportiva de 24 de ani.


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -