Nuclearelectrica lansează prima etapă din 2023 a selecției de proiecte CSR „Nucleu de bine”

DE Newsweek România | Actualizat: 02.03.2023 - 11:53
Nuclearelectrica lansează prima etapă din 2023 a selecției de proiecte CSR „Nucleu de bine”

SN Nuclearelectrica SA lansează prima etapă din 2023 a selecției de proiecte CSR și implicare în comunitate - „Nucleu De Bine”, ca parte a platformei de responsabilitate socială a companiei, precizează un comunicat de presă al companiei.

SHARE

Bugetul alocat primei etape este de 2 milioane de lei.

Se pot înscrie la concurs proiecte care fac parte din următoarele domenii strategice pentru companie: educație, sănătate și protecția mediului, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfășoară activitatea (Județul Constanța: Cernavodă, Județul Argeș: Mioveni și Pitești, Județul Dâmbovița: Târgoviște și Doicești, Județul Brașov: Feldioara).

Perioada de înscriere este: 2 martie 2023-30 martie 2023 pe site-ul www.nuclearelectrica.ro/csr

Nuclearelectrica lansează prima etapă din 2023 a selecției de proiecte CSR „Nucleu de bine”

În anul 2022, Nuclearelectrica s-a implicat în proiecte în beneficiul comunităților prin intermediul platformei Nucleu de Bine, sponsorizând 60 proiecte, cu un buget angajat total de 10,58 milioane de lei, impactând pozitiv aproximativ 15 milioane de români.

În anul 2023, compania Nuclearelectrica își va extinde impactul pozitiv în societate, respectând direcția strategică – „Empatie și Responsabilitate” și va continua să investească în comunități.

Platforma de responsabilitate socială “Nucleu de bine”, lansată în 2022 de Nuclearelectrica urmează direcțiile strategice și viziunea companiei de a construi un viitor durabil pentru generația viitoare, prin producția de energie curată la standarde de excelență și prin impactul socio-economic pe care Nuclearelectrica îl are în România.

„Suntem angajați să contribuim la securitatea energetică a țarii noastre prin livrarea de energie curată, în bandă, stabilă și accesibilă. Platforma Nucleu de Bine continuă misiunea noastră de a genera energie curată la standarde de excelență, în planul responsabilității sociale, pentru a construi un viitor durabil pentru generația de mâine.

„Investim anual peste 10 milioane de lei care impacteaza pozitiv peste 10 milioane de români – școli renovate și dotate, laboratoare educaționale performante, proiecte vocaționale și de consiliere în carieră, burse de studiu, echipamente medicale, renovări de spitale și policlinici, centre pentru copii și persoane vulnerabile, sunt doar o parte din proiectele în care ne-am implicat, nu doar financiar, ci prin voluntariat”, a declarat Cosmin Ghiță, director general Nuclearelectrica.

„Nuclearelectrica are un rol esențial la nivel național prin proiectele majore de investiții pe care le derulează, care vor crește semnificativ impactul pozitiv al companiei în România și la nivel regional, prin echipa care lucrează la cele mai înalte standarde de excelență profesională, siguranță și securitate nucleară, prin grija față de angajați, responsabilitatea față de mediu și empatia față de comunitățile care au nevoie de sprijin.

Platforma Nucleu de Bine este interfața prin care susținem un număr semnificativ de proiecte și comunități care au nevoie de sprijin și ne bucurăm să ne aducem contribuția la un viitor durabil”, a precizat și Ludmila Țones, director Comunicare, Sustenabilitate și Relații cu Investitorii al Nuclearelectrica.

Pentru a oferi posibilitatea unui număr cât mai mare de beneficiari să își înscrie proiectele în „Nucleu de Bine”, campania de acordare de sponsorizări se va derula în 3 etape, astfel:

- Etapa I: 2 martie 2023-30 martie 2023

- Etapa II: 1 iunie 2023-30 iunie 2023

- Etapa III: 1 septembrie 2023-30 septembrie 2023.

În cadrul concursului de proiecte se pot înscrie organizații non-profit și instituții, în conformitate cu legislația aplicabilă și regulamentul de participare și acordare de sponsorizări, care se regăsește pe site-ul companiei.

Platfoma „Nucleu de bine” vizează proiecte și beneficiari ale căror nevoi de finanțare se încadrează în domeniile medical, educațional și mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfășoară activitatea.

Proiectele înscrise conform formularelor puse la dispoziție de regulametul campaniei vor fi selectate și aprobate în funcție de impactul benefic pe care îl pot aduce în zone cu risc crescut sau în cadrul unor grupuri de risc, pentru rezolvarea unor probleme sociale majore.

Domeniile în care pot fi elaborate proiecte

Pentru domeniul educație, platforma Nucleu de bine vizează proiecte care contribuie la crearea sau dezvoltarea mediului educațional prin acțiuni punctuale de renovare și dotare a școlilor, atât cu laboratoare de specialitate (fizică, chimie, informatică, robotică etc), cât și din perspectiva învățământului online care necesită deținerea de tablete, laptop-uri și alte echipamente pentru laboratoare și săli dotate corespunzător și modern pentru învățământul online, pe care categorii defavorizate de public nu și le pot permite.

De asemenea, vor fi susținute proiecte educaționale de mentorat, dezvoltare în carieră, acces la educație de calitate, acordarea de burse de studiu etc.

Pentru domeniul medical, platforma Nucleu de bine vizează proiecte care cresc accesul la servicii medicale performante și de calitate prin acțiuni de dotare cu echipamente medicale, servicii, acțiuni sau alte activități în legătură cu acest domeniu.

În acest sens, pot înscrie proiecte atât spitale din România, cât și asociații și organizații care gestionează și implementează astfel de proiecte în beneficiul instituțiilor medicale.

Pentru protecția mediului, având în vedere că Nuclearelectrica este un producător de energie curată, fără emisii de gaze cu efect de seră, platforma Nucleu de bine vizează proiecte de mediu care pot accentua rolul esențial pe care compania îl are în gestionarea schimbărilor climatice prin acțiuni de împădurire/reîmpădurire, acțiuni de creare a spațiilor verzi în comunitățile în care Nuclearelectrica operează, acțiuni de sprijinire a organizațiilor de mediu/montane, etc.

Valoarea bugetului de sponsorizări de 2 milioane de lei va fi alocată proiectelor selectate în urma procedurii de selecție, pe baza regulamentului de participare și evaluare a sponsorizărilor, al Nuclearelectrica.

 Cine poate aplica?

Regulamentul de participare se regăsește pe site-ul companiei www.nuclearelectrica.ro/csr. Propunerile de proiecte pot fi transmise la următoarea adresă de email: [email protected]

În cadrul concursului de proiecte se pot înscrie organizații non-profit și instituții, în conformitate cu legislația aplicabilă și regulamentul de participare care se regăsește pe site-ul companiei.

Sunt eligibile doar proiecte înscrise din domeniile medical, educațional și mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfășoară activitatea.

Sunt eligibile doar proiecte care au descrise foarte clar obiectivele și publicul tintă, cu date măsurabile și definite în timp, precum și indicatori de evaluare și măsurare a impactului în comunitate.

Proiectele trebuie să se desfășoare pe teritoriul României, în perioada martie 2023-decembrie 2023.

Proiectele vor fi evaluate și selectate de către Comitetul de Evaluare a Solicitărilor de Sponsorizare al Nuclearelctrica.

Evaluarea și selecția proiectelor se va derula, în baza regulamentului de participare și acordare a sponsorizărilor disponibil pe site-ul www.nuclearelectrica.ro/csr.  

Regulamentul de participare și de acordare a sponsorizărilor anterior aplicării pentru obținerea sponsorizării conține explicații detaliate cu privire la modul de derulare și raportare a proiectelor sponsorizărilor.

Proiectele care nu respectă condițiile din Regulament nu vor fi acceptate și nu vor intra în etapa de selecție.

Mai multe detalii se pot obține la adresa de e-mail: [email protected].

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te