Nelu Tătaru a vizitat Spitalul Județean Galați unde 83 de cadre medicale sunt infectate cu Covid-19

DE Adelina Sahlean | 13.07.2020 - 11:42
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că România va avea astăzi mai puține noi cazuri de coronavirus decât zilele trecute, dar asta pentru că în weekend s-au făcut mai puține teste.

SHARE

Potrivit ministrului Sănătății, 83 de cadre medicale de la Spitalul Județean Galați sunt infectate cu coronavirus. Spitalul preia și pacienți non-COVID, dar numai urgențe, iar secțiile de Chirurgie și Cardiologie au fost închise. Spitalul Județean din Galați este cel mai mare din sud-estul țării.

Ministrul Sănătății a făcut un nou apel la români să respecte măsurile de protecție, pentru ca numărul de infecții să nu continue să crească.

Galați este unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din România în acest moment, în care țara noastră a ajuns în vârful de până acum al epidemiei sau mijlocul primului val, potrivit specialiștilor. În ultima săptămână, la Galați au fost confirmate aproape 300 de noi cazuri. În medie, creșterea a fost de peste 30 de cazuri noi pe zi. Lucrul cu atât mai grav, care amintește de situația focarului de la Suceava, din perioada martie-aprilie, este că 83 de cadre medicale ale celui mai mare spital din sud-estul țării sunt infectate cu virusul.

La Galați, perioada de relaxare a dus, practic, la dublarea numărului de cazuri, comparativ cu lunile aprilie și mai, când s-a înregistrat în România precedentul vârf al epidemiei. Dacă în aprilie, vârful ca număr de cazuri a fost în săptămânile 4-10 aprilie (81 de cazuri), 11-17 aprilie (75 de cazuri) și 18-24 aprilie (78 de cazuri), iar luna următoare, cel mai mare număr de cazuri s-a înregistrat în săptămâna 9-15 mai (84), acum numărul cazurilor s-a dublat - în săptămâna 27 iunie - 3 iulie s-au înregistrat la Galați 151 de noi cazuri de îmbolnăviri. Sursa datelor: publicația locală Viațaliberă.ro, care a realizat un grafic cu evoluția numărului de cazuri de la primul caz de infectare cu coronavirus confirmat la Galați până în acest moment.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -