Năsui (USR): Pensiile speciale cresc la 12 miliarde lei, bugetul Jandarmeriei pentru muniție cu 520%

DE Mircea Marian | Actualizat: 13.02.2019 - 22:42
Claudiu Năsui Foto: Facebook

Deputatul USR Claudiu Năsui a arătat, la dezbaterile asupra bugetului, că fondurile pentru pensiile speciale vor crește, în 2019, la 12 miliarde de lei, față de 9,5 miliarde de lei în 2018.

SHARE

„Pensiile speciale din buget cresc de la 9,5 miliarde la 12 miliarde, banii pentru partide explodează, de asemenea, i-aţi mai scăzut puţin prin amendamente la presiunea publică (...), şi bine aţi făcut, dar tot nu este suficient, tot se dau mult prea mulţi bani la partid. (...) Banii pentru baronii locali sunt, de asemenea, pe creşteri.

Şi ştiţi ce altceva mai creşte? Creşte Jandarmeria, creşte cu 6.300 de oameni, bugetul ei pentru muniţii şi armament de tip de război creşte cu 520% şi atunci ne întrebăm: de ce aţi crescut acest buget aşa de mult? Ajunge la peste două miliarde de lei. De ce se întâmplă lucrurile acestea? Şi aici este o întrebare legitimă: vă pregătiţi de război? Ştiţi dumneavoastră că se va întâmpla ceva ce noi nu ştim?”, a declarat Claudiu Năsui în plenul Parlamentului.

Deputatul USR a adăugat că actuala putere este, de fapt, într-un război politic şi arma este bugetul din acest an, iar ţinta - primarii.

„Ceea ce urmăriţi este subordonarea primarilor, baronilor locali, doriţi să le daţi mai mulţi bani, dar, ca de obicei, fiecare cadou este un măr otrăvit pentru că le daţi în cârcă mai multe cheltuieli decât pot duce şi de aceea au existat şi toate discuţiile cu ei. (...) Problema este victima colaterală pe care aţi ales-o, şi anume persoanele cu dizabilităţi şi asistenţii acestora, pentru că, dintre toate cheltuielile pe care le puteaţi muta la local, le-aţi ales pe acestea. (...) Asta este cea mai bună victimă pe care puteaţi să o găsiţi în toată România?", a mai spus parlamentarul.

Vor fi scăderi de bugete, potrivit deputatului USR, la DNA şi DIICOT, care se ocupă cu combaterea infracţionalităţii de nivel înalt şi cu combaterea corupţiei, adăugând că cel mai îngrijorător lucru este impactul asupra mediului privat şi asupra economiei private.

„Eu aş vrea o economie care să funcţioneze pentru români (...) şi tineretul care a părăsit deja această Românie să se întoarcă. Din păcate, acest buget nu este asta. Prin urmare, USR nu va cauţiona acest buget cu votul său", a conchis Claudiu Năsui.

Citește și Academia lui Iliescu și Meleșcanu, două milioane de euro de la buget. Creștere de 25%

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -