Modul de programare pentru vaccinarea anti-COVID se schimbă de la 15 martie

DE Elena Andrei | Actualizat: 02.03.2021 - 21:48
sursă calmatters

Vicepreşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, a anunţat care va fi modul de programare la vaccinare anti-COVID, începând de la 15 martie.

SHARE

De la 15 martie, treptat, va începe cea de-a treia şi ultima etapă de vaccinare.

„Din 15 martie o să putem să accesăm şi să ne înregistrăm pentru vaccinare, astfel încât, în momentul când vor ajunge doze pentru un centru pe care îl selectăm, să fim anunţaţi şi să putem să mergem să ne vaccinăm foarte uşor. Practic, se întrevede şi deschiderea celor de-a treia etape, ultima etapă, tocmai pentru că în luna martie se primesc peste 2,6 milioane de doze, iar în luna aprilie la fel, doze foarte multe, de ordinul milioanelor”, a declarta Andrei Baciu la TVR, marţi seara.

Cum se face programarea la vaccinare


Oricine se poate înscrie pe platforma de vaccinare, iar atunci când unei persoane îi va veni rândul la vaccin, va fi anunţată prin SMS.

Citește și

Cele trei posibilități de a te programa pentru vaccinul anti-COVID

Crește numărul persoanelor vaccinate: 38.158 doze într-o zi



„Concret, ne dorim să ne vaccinăm într-un anumit centru pe care îl ştim, care se află în proximitate, în oraşul nostru. Când intrăm pe platformă, o să vedem centrele de vaccinare şi ne alegem un centru de vaccinare, iar atunci când ne alegem respectivul centru noi o să vedem câte persoane sunt în faţa noastră, ştiind astfel cam când ne-ar veni rândul. După ce se face această înregistrare, în momentul în care ne vine efectiv rândul să ne vaccinăm, vom fi anunţaţi prin SMS pentru confirmare. Pentru că se poate întâmpla o situaţie în care să fii plecat din localitate şi atunci este important ca centrul de vaccinare să ştie aceste informaţii tocmai pentru a putea aloca pe altcineva şi a nu pierde doze”, a mai declarat Baciu.

Nimeni nu-și pierde locul

Nimeni nu îşi pierde locul, chiar dacă este plecat din localitate în momentul când e anunțat să se prezinte la centru.

„Nu se va pierde locul, persoana respectivă nu va fi mutată la coada listei de aşteptare, ci va fi reprogramată în paralel, undeva în acelaşi interval pentru că a aşteptat şi a stat la rând pentru a-şi rezerva un loc la vaccinare. Se vor putea programa persoane şi pentru etapa a treia, pentru ultima etapă, astfel că dacă într-un centru se vor epuiza persoanele care doresc să se vaccineze din etapa a doua să putem intra automat cu persoanele din a treia etapă, sigur, existând un mic interval de timp până când cele două vor funcţiona împreună”, a mai declarat Andrei Baciu.

Miercuri se va vaccina persoana cu numărul un milion din România, a mai anunţat Andrei Baciu.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te